Μας πήρε 40 χρόνια αλλά τα καταφέραμε με ένα ρομπότ

Το 2014, η εφεύρεση κλείνει 4 δεκαετίες ζωής. Τον περίεργο κύβο με τα χρώματα που έγινε το πιο δημοφιλές παιχνίδι παγκοσμίως την δεκαετία του 1980, το ανακάλυψε ένας Ούγγρος γλύπτης, ο Ερνο Ρούμπικ.

Η πατέντα πωλήθηκε σε μια γερμανική εταιρεία και κατέκτησε την υφήλιο. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μέχρι και το 2009, είχαν πουληθεί πάνω από 350 εκατομμύρια κύβοι και η απήχηση που έχει σε μικρούς και μεγάλους συνεχίζεται.

Οι φανατικοί μάλιστα οργανώνουν πρωταθλήματα με έπαθλα για αυτούς που θα καταφέρουν να λύσουν γρηγορότερα το αίνιγμα με τις 6 πλευρές και τα αντίστοιχα χρώματα.


CubeStormer II από CDemo83


Don't Blink_ Robot Solves Rubik's Cube in a Second από CDemo83

Καθώς όμως ο μέσος άνθρωπος παιδεύεται για να βρει τους συνδυασμούς των αλγόριθμων που οδηγούν στην σωστή διάταξη, ένα ειδικό ρομπότ που σκανάρει την επιφάνεια του κύβου και προχωρά σε μια ειδική στρατηγική ανάλυση που κρατά πέντε δευτερόλεπτα και μπορεί να τον φτιάξει μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

Και εμείς όταν ήμασταν μικρότεροι σε ηλικία τα καταφέρναμε. Το κόλπο ήταν απλό: Ξεκολλούσες τα αυτοκόλλητα με τα χρώματα και τα κόλλαγες από την σωστή πλευρά.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.