Ο Ν. Μιχαλολιάκος μεταξύ άλλων υποστήριξε -όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές-  πως πρόκειται  για πολιτική δίωξη και  ότι ο ίδιος  δεν είναι καν ναζιστής! Σοβαρές ενδείξεις ενοχής και υποψίες για τέλεση νέων αδικημάτων είναι οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν τον εισαγγελέα να εισηγηθεί την προφυλάκιση του γγ της Χρυσής Αυγής, των δύο βουλευτών αυτής καθώς και του πυρηνάρχη της Νίκαιας και της αστυνομικού στον Πειραιά.

Για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε να κρατηθεί προσωρινά καθώς «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξεως, συνεχής και αδιάλειπτος έλεγχος της οργάνωσης και δυνατότητα κατεύθυνσης των εναπομεινάντων μη εισέτι εντοπισθέντων μελών αυτής, κρίνεται πιθανό, αν αφεθεί ελεύθερος, να τελέσει νέα εγκλήματα».

Για την προφυλάκιση του βουλευτή Γιάννη Λαγού η εισήγηση του Εισαγγελέα για αναφέρει αντίστοιχα ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και από τα χαρακτηριστικά της πράξης, διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης με δυνατότητα συνέχισης με την διοχέτευση εντολών και διαταγών προς τέλεση πράξεων βίας -τουλάχιστον σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης – στα μέλη της οργάνωσης που ακόμη παραμένουν σε ετοιμότητα δράσης και υπακοής τις εντολές του, κρίνεται πιθανό εάν αφεθεί ελεύθερος να τελέσει νέα ομοειδή εγκλήματα».

Στράβωσε Στράβωσε Ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Χρήστος Παππάς, κατά την εισαγγελική κρίση, έπρεπε να οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς «από τα στοιχεία της δικογραφίας, τα κατασχεθέντα στην οικία του έγγραφα, τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου και ειδικότερα την εμφάνιση αυτού στις αστυνομικές αρχές μετά την παρέλευση ικανού χρόνου από την σύλληψη των λοιπών κατηγορουμένων, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, προκύπτει η εξακολουθητική, συστηματική και συντονισμένη δράση του, με την θέση του ηγετικού στελέχους στην οργάνωση και η δυνατότητα καθοδήγησης και κρίνεται με βάση τα ανωτέρω χαρακτηριστικά ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει νέα εγκλήματα».

Ως «σημαντικό μέλος» της εγκληματικής οργάνωσης κρίνεται από τον Εισαγγελέα ο αποκαλούμενος και Πυρηνάρχης της Τ.Ο Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης, σε βάρος του οποίου προκύπτει σημαντική εμπλοκή, με αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις πριν και μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Κατά την εισήγηση για προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου, ο Εισαγγελέας αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος είναι πιθανό να διαπράξει «και άλλα εγκλήματα» καθώς εμφανίζει «διαρκή και αδιάλειπτη ενεργοποίηση του στον πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας τυγχάνει σημαντικό μέλος με ευρείες αρμοδιότητες αναφορικώς με τις δομές και καθοδήγηση του τοπικού παραρτήματος Νίκαιας.

Τέλος για την αστυνομικό Βενετία Πόπωρη ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε προφυλάκιση, θεωρώντας ότι είναι ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων, «όπως προκύπτει από τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, προσπάθεια απόκρυψης από την υπηρεσία της, της ιδιότητας μέλους της οργάνωσης, κατοχή μεγάλου αριθμών όπλων και πυρομαχικών, που εξυπηρετούν τους εγκληματικούς σκοπούς της οργάνωσης που στρέφεται σε βάρος πολλών παθόντων».

enet, αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.