Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα απεργία προκήρυξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι σε οκτώ πανεπιστήμια

4 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει ζητήσει τη συνδρομή της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ώστε να αποστείλουν οι πρυτανικές Αρχές τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων, που τίθενται σε διαθεσιμότητα

Νέα πενθήμερη απεργία αποφάσισαν την Παρασκευή οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ πανεπιστημίων από τα οποία θα προέλθουν οι 1.349 εργαζόμενοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Με την προκήρυξη της νέας τους απεργίας, οι διοικητικοί υπάλληλοι μπαίνουν από τη Δευτέρα στην πέμπτη βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων.

Από την ίδια ημέρα ωστόσο αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα σε ορισμένες σχολές, καθώς οι πρυτανικές Αρχές έχουν καλέσει τους πρωτοετείς φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματα, μολονότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι εγγραφές τους, λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρυτάνεις των οκτώ ιδρυμάτων που επηρεάζονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας έχουν αποφασίσει να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει ζητήσει τη συνδρομή της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ώστε να αποστείλουν οι πρυτανικές Αρχές τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων, που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Ο υπουργός έχει ζητήσει να εκδοθεί παραγγελιά για την άμεση αποστολή των ονομάτων πριν τις 10 Οκτωβρίου.

This entry was posted on Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2013 at 23:24 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply