ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ Η ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μαύρο και σε κρατικές ιστοσελίδες μετά το shutdownΤο «μαύρο» στις κρατικές ιστοσελίδες διαδέχθηκε το «shutdown» της αμερικανικής κυβέρνησης και την μερική αναστολή της λειτουργίας του Δημοσίου.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 30ής Σεπτεμβρίου, η Υπηρεσία Διαχείρισης Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι «οι υπηρεσίες θα πρέπει να εκτελέσουν ένα σχέδιο ομαλής αναστολής λειτουργίας λόγω της έλλειψης πιστώσεων».

Λίγο αργότερα, ο ένας μετά τους άλλους διαδικτυακούς μηχανισμούς που υποστηρίζουν διάφορες κυβερνητικούς οργανισμούς άρχισαν να πέφτουν.

Ενδεικτικά, μία λίστα κυβερνητικών ιστοσελίδων που βρίσκονται ήδη εκτός λειτουργίας έχει ως εξής:

Η βιβλιοθήκη του Κογκρέσου
Η ιστοσελίδα της παλαιότερης και μεγαλύτερης βιβλιοθήκης των ΗΠΑ είχε αναφέρει την περασμένη Παρασκευή: «Σε περίπτωση προσωρινού “κλεισίματος” της ομοσπονδιακής κυβέρνησης την 1η Οκτωβρίου, όλες η ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης θα είναι κλειστή για τους το κοινό και τους ερευνητές», προσθέτοντας ότι «όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις θα ακυρωθούν και οι ιστοσελίδες θα είναι μη προσβάσιμες εκτός της των ιστότοπων THOMAS.gov and Congress.gov.».

NASA: Και η ιστοσελίδα της NASA έχει ρίξει «μαύρο» λόγω της αναστολής λειτουργίας του δημοσίου τομέα των ΗΠΑ. Την Παρασκευή η ιστοσελίδα είχε απευθύνει ανάλογη προειδοποίηση προς τους χρήστες, ότι θα είναι εκτός λειτουργίας και δεν θα υπάρχει πρόσβαση.

Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας: Η σελίδα είναι ενεργή, ωστόσο, υπάρχει μήνυμα που προειδοποιεί τους χρήστες ότι «δεν ενημερώνεται» λόγω του shutdown.

Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου: Ο ιστότοπος αυτός επιτρέπει στο χρηστη μία πρόσβαση μερικών κλασμάτων του δευτερολέπτου, οπότε και εμφανίζεται το μήνυμα μη προσβασης στην αγγλική και τη γαλλική γλώσσα.

Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών : Η σελίδα παραμένει ενεργή, ωστόσο, δεν θα ενημερώνεται, σύμφωνα με το σχέδιο αντίδρασης στο shutdown, που είχε ανακοινώσει η διαχείρισή της.

Τμήμα Υποθέσεων Βετεράνων: Και αυτή ιστοσελίδα επιτρέπει την πρόσβαση, ωστόσο, σε έγγραφο που είχε αναρτήσει το Τμήμα ανέφερε ότι το www.va.gov θα ενημερώνεται «διακεκομμένα».

Στατιστική Υπηρεσία (Census Bureau): Το μήνυμα μη πρόσβαση εμφανίζεται τόσο στην βασική σελίδα, όσο και στις επιμέρους και παραπέμπει για περισσότερες πληροφορίες στη www.usa.gov.

Αμερικανικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Ανενεργός και ο εν λόγω ιστότοπος, με μήνυμα που ζητά συγγνώμη από τους πολίτες, τους οποίους συμβουλεύει να επισκεφθούν τη σελίδα http://www.whitehouse.gov/omb/contingency-plans, προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα του υπουργείου.

E-Verify: Εκτός λειτουργίας και το online σύστημα που εξακριβώνει τη νομιμότητα των εργαζομένων των επιχειρήσεων των ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία σε αυτές απασχολούνται άτομα που μπορούν να εργάζονται νόμιμα στις ΗΠΑ, είτε αμερικανοί πολίτες, είτε αλλοδαποί που έχουν την απαραίτητη άδεια.

Εθνικός Ζωολογικός Κήπος – Giant Panda Cam
Από το πρωί της Τρίτης 1η Οκτωβρίου, ο χρήστης που επισκέπτεται την ιστοσελίδα, πατώντας την επιλογή με την online κάμερα που δείχνει τα αρκουδάκια πάντα, τσιτά, φλαμίνγκο και άλλα ζώα, βλέπει μαύρο.

Οπως είχε ανακοινώσει ο Ζωολογικός Κήπος «εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κλείσει την 1η Οκτωβρίου, ο Ζωολογικός Κήπος θα είναι κλειστός για το κοινό. Ολες οι εκδηλώσεις θα ματαιωθούν. Θα κλείσουν όλοι οι δίοδοι για οχήματα, ποδήλατα και πεζούς, ενώ δεν θα λειτουργεί καμία από τις κάμερες».

Εθνικό Πάρκο: Μαζί με το κλείσιμο του Εθνικού Πάρκου, εκτός λειτουργίας έχει τεθεί και η επίσημη ιστοθέση του, στην οποία τώρα πλέον ο χρήστης διαβάζει το μήνυμα ότι «λόγω του shutdown η ιστοσελίδα δεν είναι διαθέσιμη και τον παραπέμπει για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοθέση του Υπουργείου Εσωτερικών.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.