Κάλεσμα της Συγκλήτου του πανεπιστημίου Πατρών στους πρωτοετείς φοιτητές καθώς συνεχίζεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων

Ελάτε στα μαθήματα και για την εγγραφή βλέπουμε....Μπορεί να μην έχετε εγγραφεί, αλλά έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε κανονικά τα προγράμματά μας! Αυτό δήλωσαν τα μέλη της Συγκλήτου του πανεπιστημίου Πατρών μετά από χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή της, στους πρωτοετείς φοιτητές τους που δεν μπορούν να εγγραφούν, λόγω των κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων τους.

«Η Σύγκλητος θεωρεί ότι μέχρι την εγγραφή τους οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ψήφισμα που εξέδωσε η Σύγκλητος του Ιδρύματος. Στο Ίδρυμα  μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 118 διοικητικοί υπάλληλοι. Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες όπως ανέφεραν τα μέλη της Συγκλήτου του.

Στο ψήφισμα της η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Πατρών αναφέρει ότι:

– Θεωρεί ότι η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος είναι αδικαιολόγητη και άδικη.

– Υποστηρίζει ανεπιφύλακτα τον δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος και δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά τους για δικαίωση.

–  Ζητάει ακόμη μία φορά από τα συναρμόδια υπουργεία να ανακαλέσουν την εκδοθείσα υπουργική απόφαση για την διαθεσιμότητα.

– Στηρίζει την προσφυγή του Ιδρύματος στο ΣτΕ και την αίτηση αναστολής εκτελέσεώς της, καθώς αυτή αντίκειται σε βασικές αρχές του Συντάγματος.

– Συνεχίζει να οργανώνει εκδηλώσεις ανάδειξης του προβλήματος τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

– Πιστεύει ακράδαντα ότι τα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης δεν είναι δυνατόν να λύνονται στα δικαστήρια και, κατά συνέπεια, ζητεί από τον υπουργό Παιδείας, έστω και την ύστατη αυτή ώρα, άμεση συνάντηση και έναρξη διαλόγου με τις διοικήσεις των πανεπιστημίων για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και η εκπλήρωση της αποστολής τους.

«Η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Πατρών διαπιστώνει ότι οι αναταράξεις στο ίδρυμα με ευθύνη της κυβέρνησης και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων για υπολογίσιμο χρονικό διάστημα ως αποτέλεσμα του μέτρου της διαθεσιμότητας έχουν δημιουργήσει δυσλειτουργίες σε πολλούς τομείς. Θεωρεί αναγκαίο η Διοίκηση και οι αρμόδιοι φορείς να επιληφθούν άμεσα με τα ζητήματα αυτά ώστε να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την εικόνα του ιδρύματος διεθνώς και το οδηγούν στη μη εκπλήρωση συμβατικών του υποχρεώσεων όπως η στέγαση και η σίτιση φοιτητών της αλλοδαπής αλλά και της ημεδαπής» καταλήγει το ψήφισμα που εκδόθηκε.

Παπαματθαίου Μάρνυ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.