Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί, πρώην φρουροί βουλευτών της ΧΑ

Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί, πρώην φρουροί βουλευτών της ΧΑ
Στην 6η ανακρίτρια Πειραιά κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα, η φίλη του Παύλου Φύσσα για τη δολοφονία του άτυχου 34χρονου από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, που έγινε μπροστά στα μάτια της στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περιγράφοντας τις συνθήκες της δολοφονίας αλλά και το πως αντέδρασαν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες, η κοπέλα φέρεται να μίλησε για παραλείψεις της Αστυνομίας στον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης.

Όπως είπε, η ίδια είχε αντιληφθεί να τους ακολουθούν κάποιοι όταν έφυγαν από την καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα και υποστήριξε ότι είναι σε θέση αν της ζητηθεί να αναγνωρίσει τα άτομα από το σημείο της επίθεσης, ενώ αναγνώρισε ως δράστη της δολοφονίας τον Γ. Ρουπακιά.

Μέχρι τότε, όπως εξήγησε στην ανακρίτρια, δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή της να έχει δεχθεί το 34χρονο θύμα απειλές, ούτε είχε διαφορές με κάποιους.

Σε ό,τι αφορά την ανάκριση για την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου για όλους όσοι έχει εντοπιστεί πως ήταν παρόντες τη στιγμή της δολοφονίας, ανάμεσα σε αυτούς και οι αστυνομικοί.

Η νεαρή κοπέλα, που έχει υποστεί βαρύτατο σοκ, κατόρθωσε τελικά μόλις σήμερα να προσέλθει στα δικαστήρια του Πειραιά, για να καταθέσει και παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας πέντε ώρες.

Στην ανακρίτρια κατέθεσε και ο πατέρας του θύματος.

Επίσης συμπληρωματική κατάθεση αναμένεται να δώσουν την Τρίτη τα εννέα άτομα, μέλη του ΚΚΕ, και του συνδικάτου μετάλλου από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, που είχαν τραυματιστεί στη διάρκεια αφισοκόλλησης, από περίπου 50 μέλη της Χρυσής Αυγής που κρατούσαν λοστούς και καδρόνια.

Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί, πρώην φρουροί βουλευτών της ΧΑ
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις αστυνομικοί, δύο αρχιφύλακες κι ένας αστυφύλακας, με αποφάσεις του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και συναφών αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων. Οι τρεις αστυνομικοί είχαν διατεθεί ως φρουροί σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν:

στο σπίτι 29χρονου αστυφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεταλλική σιδερογροθιά,
στο σπίτι 41χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στο Βόλο, αεροβόλο όπλο και 160 μεταλλικά σφαιρίδια και
στο σπίτι 40χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 121 φυσίγγια διαμετρήματος 45 mm, 15 φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm, οκτώ φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm, σπρέι πιπεριού, τέσσερις κροτίδες και ξύλινη αστυνομική ράβδος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.