ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ

Ενεργοποίηση του ΟΗΕ για την ονομασία των Σκοπίων ζητά ο ΓκρούεφσκιΕνεργότερη ενασχόληση του ΟΗΕ στο ζήτημα της ονομασίας ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπάν Γκι Μούν, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά την προχθεσινή τους συνάντηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού των Σκοπίων, ο κ.Γκρούεφσκι τόνισε την ανάγκη για τακτικότερες συναντήσεις του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τους εκπροσώπους των δύο χωρών και ενημέρωσε τον γ.γ. του ΟΗΕ για την πρόταση του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, για απευθείας συναντήσεις, προκειμένου οι συνομιλίες να αρθούν σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο και να επιταχυνθεί έτσι η επίλυση της διαφοράς.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ σημείωσε ότι παρακολουθεί όλες τις δραστηριότητες και διαδικασίες αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της διένεξης μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας και ενημερώνεται τακτικά από τον διαμεσολαβητή Νίμιτς για τις λεπτομέρειες των συνομιλιών, τις θέσεις, τις στάσεις και τις συμπεριφορές των δύο πλευρών.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ εξέφρασε σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση την ετοιμότητα να εμπλακεί προσωπικά, με ενεργότερο και αμεσότερο τρόπο, στη διαδικασία αναζήτησης αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ενημέρωσε τον κ. Γκρούεφσκι ότι είναι έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση συναντήσεων, σε υψηλό πολτικό επίπεδο, μεταξύ εκπροσώπων της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας προκειμένου να επιταχυνθούν οι συνομιλίες για τη διευθέτηση της διαφοράς.

Ο κ. Γκρούεφσκι σημείωσε ότι η χώρα του υποστηρίζει πλήρως την πρωτοβουλία αυτή του γ.γ. του ΟΗΕ και πως είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να συμμετάσχει σε μια τέτοια διαδικασία.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.