Καλά το… ΠΑΣ!Για ακόμη ένα παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα εκμεταλλεύτηκε το… όπλο της έδρας του. Οι Ηπειρώτες , που έκαναν το 3×3 στο σπίτι τους, «λύγισαν» και την Ξάνθη στους Ζωσιμάδες, επικρατώντας με σκορ 2-1 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής και έβαλαν ακόμη τρεις βαθμούς στο «σακούλι» τους ενόψει των επόμενων αναμετρήσεων της Σούπερ Λίγκας.

Ο δρόμος της νίκης για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη άνοιξε μόλις στο 6ο λεπτό, όταν ο Κοροβέσης παραβίασε την εστία του Κυριακίδη. Οι Ακρίτες, στο ντεμπούτο του Ράινερ Μάουρερ σε ματς πρωταθλήματος, προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση κυρίως με στημένες φάσεις όμως το έργο τους έγινε ακόμη πιο δύσκολο, λόγω της αποβολής του Βάλλα με απευθείας κόκκινη κάρτα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (45+1’). Ωστόσο, λίγο έλειψε η ομάδα του Γερμανού να «κλέψει» τον βαθμό της ισοπαλίας, όταν ισοφάρισε με τον Σολτάνι στο 73’, όμως ο Κολοβέτσιος είχε άλλη άποψη και χάρισε με το γκολ του στο 78’ τη μεγάλη νίκη στους γηπεδούχους.

Έτσι, ο ΠΑΣ «ρέφαρε» την ήττα στη Λιβαδειά, άφησε τρεις βαθμούς πίσω του την Ξάνθη (7β.) και «έπιασε» στην τρίτη θέση της βαθμολογίας τον Εργοτέλη στους 10.
Το ματς:
Τσακ… μπαμ!

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα στο παιχνίδι για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε ψηλά –γεγονός που αιφνιδίασε την Ξάνθη- και έφτασε με τη συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου να προηγείται χάρη στο τέρμα του Κοροβέση. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι διατήρησαν ψηλά τις γραμμές τους και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα κυρίως από τα πλάγια, όμως το δεύτερο τέρμα δεν ήρθε.

Λεπτό με το λεπτό η Ξάνθη κέρδιζε μέτρα στο κέντρο και από τη στιγμή που ήρθαν πιο κοντά οι Ντιέ και Ντε Γκουζμάν κατάφερε να μπλοκάρει τον άξονα του ΠΑΣ. Η ομάδα του Μάουρερ, μετά το 30’, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι πιο κοντά στα μέτρα της όμως πλην των στημένων φάσεων δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια πιο ουσιαστική απειλή μπροστά από την εστία του Βελλίδη. Ωστόσο, τα πράγματα για την ομάδα τους Ακρίτες έγιναν πιο δύσκολα, καθώς λίγο πριν μπουν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ο Βάλλας αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Τριτσώνη (για τράβηγμα στον Ίλιτς).

Παραλίγο να το πληρώσει

Με άλλο… αέρα ξεκίνησαν το παιχνίδι το δεύτερο 45λεπτο οι γηπεδούχοι. Ο ΠΑΣ με το υπέρ του 1-0 και το αριθμητικό πλεονέκτημα ήταν πιο άνετος στον αγωνιστικό χώρο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και οδήγησε το παιχνίδι στον δικό του ρυθμό. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και πάλι ψηλά την Ξάνθη, που δεν μπορούσε να κρατήσει τον έλεγχο της μπάλας, με αποτέλεσμα να μην απειληθούν σχεδόν καθόλου.

Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου στο δεύτερο 45λεπτο, η ομάδα του Μάουρερ άρχισε να ανεβάζει στροφές και να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Η μαζική άμυνα του ΠΑΣ, που έψαχνε τις αντεπιθέσεις, έδειχνε πως δεν έχει πρόβλημα, ωστόσο, ο Σολτάνι βρήκε τον τρόπο να τη διασπάσει και να δώσει στον Ράνο το γκολ της ισοφάρισης (1-1) στο 73ο λεπτό. Το γκολ των φιλοξενούμενων «ξύπνησε» τους Ηπειρώτες που αντέδρασαν άμεσα και βρήκαν έτοιμη την απάντηση, πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης με τον Κολοβέτσιο στο 78’.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – SKODA Ξάνθη για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββας Παντελίδης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης, Τσάβες (90+1′ Στρούνα), Ντε Βινσέντι (60’ Βίλα), Ίλιτς (82’ Κεϊτά)

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Μπέριος, Στρούνα, Γιάκος, Αυγενικού

Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Κυριακίδης, Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Μάνταλος, Μαρίν (56’ Ράνος), Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι (76’ Κάλβο), Ντιέ, Σολάρι (46’ Χοσέμι), Μπέρτος

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Βασιλακάκης, Σουάρες, Μάρτινς

Διαιτητής: Σ. Τριτσώνης

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.