ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΤΗ… ΒΟΜΒΑΗ

H 23χρονη ηθοποιός συμμετέχει στο διάσημο reality τηλεπαιχνίδι της Ινδίας, «Bigg Boss».Βρέθηκε στην άλλη άκρη της Γης για να κυνηγήσει το όνειρό της. Η Ελληνοσουηδικής καταγωγής ηθοποιός Ελλη Αβραμίδου άφησε πίσω της τη «μουντή» Στοκχόλμη για να βρεθεί στην «πολύχρωμη» Βομβάη (νυν Μουμπάι) με έναν και μοναδικό στόχο: να κατακτήσει το Bollywood. Και, όπως φαίνεται, τα κατάφερε, αφού σε έναν μήνα κάνει πρεμιέρα η πολυδιαφημισμένη ταινία «Mickey Virus», στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον τηλεοπτικό σταρ Μάνις Πολ.

Η 23χρονη Elli Avram -όπως είναι το καλλιτεχνικό της όνομα- εγκαταστάθηκε στην Ινδία πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και σε μικρό χρονικό διάστημα το αστέρι της έλαμψε. Αφού έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην ινδική τηλεόραση, πήρε μέρος σε μία διαφήμιση στο πλευρό του διάσημου Ινδού ηθοποιού Ακσάι Κουμάρ και εντέλει επιλέχτηκε ανάμεσα σε 200 κορίτσια για τον βασικό ρόλο στο φιλμ.

Παράλληλα η νεαρή ηθοποιός εδώ και δύο εβδομάδες συμμετέχει σε ένα από τα πιο δημοφιλή reality τηλεπαιχνίδια, το «Bigg Boss», το οποίο στηρίζεται στην ιδέα του «Big Brother», και παραμένει απομονωμένη στο σπίτι του «Αφεντικού» μαζί με άλλους εγχώριους σελέμπριτι.

«Αυτήν τη στιγμή η κόρη μου πραγματοποιεί το όνειρό της» λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο πατέρας της Ελλης, Γιάννης Αβραμίδης. «Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε να βλέπει ινδικές ταινίες. Το Βollywood τη γοήτευσε από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που μαζί με φίλες της δημιούργησαν ένα γκρουπ και χόρευαν ινδικούς χορούς», συμπληρώνει ο κ. Αβραμίδης από τη Στοκχόλμη, όπου μένει μόνιμα με την οικογένειά του.

Μαζί με συμπρωταγωνιστές της από την ταινία «Mickey Virus» που θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο.

Μαζί με συμπρωταγωνιστές της από την ταινία «Mickey Virus» που θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο.

Το καλλιτεχνικό πατινάζ, το μπαλέτο, ο μοντέρνος χορός ήταν πάντα οι αγαπημένες ασχολίες της Ελλης. Πολύ γρήγορα, όμως, την «κέρδισαν» οι ποντιακοί χοροί, τους οποίους έμαθε τόσο από τον μουσικό πατέρα της όσο και από την ηθοποιό Σουηδέζα μητέρα της.«Το 1991 μαζί με άλλους λάτρεις της ελληνικής μουσικής δημιουργήσαμε το συγκρότημα ?Ταξίμι?. Εγώ έπαιζα μπουζούκι και συμμετείχε και η σύζυγός μου Μαρία. Τότε γνώρισε η κόρη μας τους ποντιακούς χορούς και τους αγάπησε», προσθέτει.

Η Ελλη Αβραμίδου μεγάλωσε σε μία οικογένεια καλλιτεχνών. Η μητέρα της Μαρία Γκράνλουντ έπαιξε στη βραβευμένη με τέσσερα Οσκαρ ταινία «Φάνη και Αλέξανδρος» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν. Το θέατρο ήταν πάντα μέρος της ζωής τους, αφού η θεία της Ελλης έχει τη δική της θεατρική σκηνή στη Στοκχόλμη. Ο πατέρας Γιάννης Αβραμίδης, παιδί μεταναστών, αγαπούσε την ελληνική μουσική και παράλληλα με τη δουλειά του -είναι σύμβουλος επιχειρήσεων- έδινε μουσικές παραστάσεις παίζοντας μπουζούκι.

Στιγμιότυπο από διαφήμιση που συμμετείχε.

Στιγμιότυπο από διαφήμιση που συμμετείχε.

«Ηρθα από τη Θεσσαλονίκη στη Σουηδία με την οικογένειά μου όταν ήμουν 8 ετών. Οι γονείς μου εργάστηκαν εδώ και όταν έφτασα 16 χρόνων, θέλησα να μάθω μπουζούκι. Μου άρεσαν πάντα τα ρεμπέτικα και μεγάλωσα την Ελλη και τον αδελφό της Κωνσταντίνο με ελληνική μουσική. Η Ελλη μιλάει Ελληνικά, τραγουδάει ελληνικά τραγούδια και αγαπάει κάθε τι ελληνικό. Αλλωστε τις καλοκαιρινές διακοπές μας τις περνάμε πάντα στη Χαλκιδική. Το ίδιο συχνά επισκεπτόμαστε και το χωριό μου, το Πρόχωμα, 30 χλμ. έξω από τη Θεσσαλονίκη», αναφέρει ο κ. Αβραμίδης.

 

ΤΟ… ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ
Η πεισματάρα Πόντια που μαγειρεύει μουσακά

Ο κ. Αβραμίδης δηλώνει σίγουρος για την επιτυχία της κόρης του, αλλά ανη­συχεί γιατί βρίσκεται μακριά

Ο κ. Αβραμίδης δηλώνει σίγουρος για την επιτυχία της κόρης του, αλλά ανη­συχεί γιατί βρίσκεται μακριά

Οταν η 16χρονη Ελλη ανακοίνωσε την επιθυμία της να πάει στην Ινδία για να παίξει σε ταινίες του Bollywood, οι γονείς της δεν έφεραν αντίρρηση αλλά της ζήτησαν να προετοιμαστεί κατάλληλα. «Της είπαμε: να πας, αλλά θέλουμε πρώτα να ακούσουμε τα σχέδιά σου». Πήρε μαθήματα υποκριτικής δίπλα στη μητέρα της και τη θεία της και στη συνέχεια έκανε μαθήματα Ινδικών στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.

«Η Ελλη είχε παίξει σε θεατρικές παραστάσεις στο σχολείο, αλλά όταν το 2008 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη σουηδική ταινία ?Απαγορευμένο φρούτο? και εγώ και η μητέρα της καταλάβαμε ότι η υποκριτική πραγματικά την ενδιαφέρει. Λίγα χρόνια μετά εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διαγωνισμό ομορφιάς που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία», λέει ο Γιάννης Αβραμίδης.

Ενθουσιασμένη
Οταν η μελαχρινή καλλονή βρέθηκε στο Βομβάη των 20 εκατ. κατοίκων ενθουσιάστηκε, γιατί έκανε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της. Οπως δηλώνει η ίδια, στις ταινίες του Bollywood της αρέσουν οι χοροί, τα χρώματα, η θετική ενέργεια και η χαρά που εκπέμπεται στον θεατή. Ηδη στη μακρινή Ινδία τα περιοδικά και τα σάιτ κάνουν λόγο για το «ανερχόμενο αστέρι».

«Είμαστε περήφανοι για την κόρη μας, αλλά παράλληλα ως γονείς ανησυχούμε γιατί βρίσκεται στην άλλη άκρη της Γης. Η ζωή εκεί είναι διαφορετική, όμως της έχουμε εμπιστοσύνη και γνωρίζουμε καλά ότι, όταν βάζει έναν στόχο, δουλεύει αδιάκοπα για να τον πετύχει.

Οταν την επισκεφτήκαμε στη Βομβάη, συναντήσαμε ευγενικούς, φιλόξενους ανθρώπους που μοιάζουν πολύ με τους Ελληνες», προσθέτει ο πατέρας της ανερχόμενης ηθοποιού και καταλήγει χαριτολογώντας: «Η Ελλη είναι Πόντια 100%. Είναι πεισματάρα, νοικοκυρά και μαγειρεύει υπέροχο μουσακά που έμαθε από τη γιαγιά της στην Ελλάδα».

Η ταινία «Mickey Virus», όπου πρωταγωνιστεί η Ελλη Αβραμίδου, είναι μία κωμωδία-θρίλερ που γυρίστηκε στο Δελχί και περιγράφει τη ζωή ενός χάκερ.

Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, η Ελλη δεν θα καταφέρει να παραστεί στην… πρεμιέρα του φιλμ στις 25 Οκτωβρίου, αφού θα βρίσκεται ακόμα στο σπίτι του «Bigg Boss», διεκδικώντας -πλέον- με αξιώσεις τη νίκη.

 

ΚΛΑΡΑ ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΩΤΗ
vlarayen@pegasus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.