Στο Μπαλί «μετακόμισ娻 ο τελικός του διαγωνισμού ομορφιάς «Μις Κόσμος 2013» εξαιτίας φόβων για επιθέσεις μουσουλμάνων εξτρεμιστών. Τη λάμψη και την ομορφιά που κυριαρχούν συνήθως σε αυτές τις διοργανώσεις επισκιάζει πια η αίσθηση τρομοκρατίας!

Το βαρύ κλίμα στην Τζακάρτα όπου ήταν αρχικά προγραμματισμένη να γίνει η τελετή στέψης ανάγκασε την αμερικανική πρεσβεία να προειδοποιήσει ότι «εξτρεμιστικές ομάδες μπορεί να σχεδιάζουν τη διακοπή του διαγωνισμού… πιθανώς και με βίαια μέσα».

Με τη σειρά της η κυβέρνηση της Ινδονησίας διέταξε τη μεταφορά του διαγωνισμού από την πρωτεύουσα, στην οποία επικρατεί το μουσουλμανικό στοιχείο, στο ινδουιστικής πλειοψηφίας Μπαλί.

Και πάλι όμως οι φανατικοί μουσουλμάνοι, που εδώ και εβδομάδες διοργανώνουν πορείες στις οποίες καταγγέλλουν τον διαγωνισμό «Μις Κόσμος» ως «πορνογραφικό» και «διαγωνισμό ιερόδουλων», προειδοποιούν ότι θα μεταβούν στο Μπαλί για να μην επιτρέψουν την τέλεσή του. «Θα διαμαρτυρηθούμε επειδή είναι απαράδεκτος» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «The Jakarta Globe» ο επικεφαλής του Μετώπου Υπερασπιστών του Ισλάμ στην επαρχία της ανατολικής Ιάβας, Χαϊντάρ αλ Χαμίντ.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης του «Μις Κόσμος 2013» προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους. Η Αντζι Σ. Σοερτμάντζιε, γραμματέας του τηλεοπτικού δικτύου RCTI το οποίο μεταδίδει τη διοργάνωση, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα: «Είμαστε σίγουροι ότι η αστυνομία θα κάνει οτιδήποτε είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσει ότι όλα θα κυλήσουν ομαλώς». Πράγματι οι Αρχές έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα αναπτύξουν δύναμη 500 αστυνομικών γύρω από τον χώρο όπου θα τελεστεί ο τελικός αλλά και στα μέρη όπου κινούνται οι υποψήφιες.

Στα φαβορί η Κύπρια καλλονή

Οι καλλονές όμως που διαγωνίζονται για τον πολυπόθητο τίτλο δείχνουν αποφασισμένες, παρά τις δύσκολες συνθήκες, να φύγουν νικήτριες το Σάββατο. Μεταξύ αυτών και η Κύπρια Κρίστι Μαρία Αγαπίου, η οποία θεωρείται από τα φαβορί της διοργάνωσης, αφού κατακτά υψηλές θέσεις στους επιμέρους διαγωνισμούς. «Ηρθε επιτέλους η ώρα να μπει η Κύπρος στον χάρτη!» έγραψε η ίδια με εμφανή αυτοπεποίθηση στη σελίδα της στο Facebook. Την ίδια ώρα τα blogs των βετεράνων του διαγωνισμού προβλέπουν ότι το στέμμα είναι πιθανό να ταξιδέψει στις Φιλιππίνες, την Ισπανία ή τη Βραζιλία, ενώ τα στοιχηματικά γραφεία δείχνουν ξεκάθαρα Φιλιππίνες.

Πίκρα από blogs για την Κρητικιά Αθηνά Πικράκη

Με… κακοήθη σχόλια (αντί για ευχές, όπως θα ‘πρεπε) από διάφορους bloggers θα δώσει απόψε τη μάχη της και η «δική μας» Μις Ελλάς! Παρόλα αυτά η 21χρονη Αθηνά Πικράκη από την Κρήτη υποστηρίζει ότι όλα θα πάνε καλά. Μετά την Ειρήνη Σκλήβα -γιατί όχι;- θα ήταν ιδανικό να μπορούσε να φέρει για δεύτερη φορά το στέμμα στην Ελλάδα.

Τα όσα πικρόχολα κυκλοφορούν στα blogs δεν δείχνουν να επηρεάζουν την Ελληνίδα πρέσβειρα της ομορφιάς στον διαγωνισμό του Μπαλί, η οποία μάλιστα στην περίπτωση που κερδίσει μια θέση ανάμεσα στις φιναλίστ, θα εμφανιστεί με βραδινό φόρεμα από το κατάστημα ρούχων που διατηρεί η μητέρα της στο Ηράκλειο. «Η αλήθεια είναι πως η Αθηνά είναι ένα όμορφο κορίτσι και έως τώρα έχει κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε για να μας εκπροσωπήσει επάξια» λέει ο Βασίλης Πρεβελάκης, εκπρόσωπος διεθνών καλλιστείων στη χώρα μας, ο οποίος στηρίζει τις Ελληνίδες καλλονές που παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς του εξωτερικού.

Οσο για την Αθηνά, αν και την πρωτογνωρίσαμε με ξανθό μαλλί, επέλεξε να αλλάξει χρώμα – μάλιστα τα έχει σκουρύνει αρκετά. Οπως δηλώνει στο βιογραφικό της, είναι εργατική, φιλόδοξη και παραμένει λάτρις των λάτιν χορών, μάλιστα της αρέσει να χορεύει σάλσα και τανγκό, ενώ δεν λέει όχι και στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Ευελπιστεί κάποια στιγμή να υπογράψει τη δική της σειρά με ρούχα, την οποία βέβαια θα διαθέτει μέσω του καταστήματος της μαμάς της στην Κρήτη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.