Η FIA ανακοίνωσε το επίσημο καλεντάρι για το 2014

Εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το Ράλι ΑκρόπολιςΟριστικά εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (WRC) θα βρίσκεται το ΡάλΙ Ακρόπολις το 2014, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA).

Σε συνεδρίαση που διεξήχθη στο Ντουμπρόβνικ, επισφραγίστηκε η έντονη φημολογία του τελευταίου διαστήματος, που ήθελε το «Ράλι των Θεών» εκτός WRC το επόμενο έτος.

Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια, είχαν γίνει ορατά από το καλοκαίρι όταν η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα προχώρησε σε κάθε δυνατή ενέργεια για να διασφαλίσει την παρουσία του Ράλλυ Ακρόπολις στο αγωνιστικό ημερολόγιο.

Οι ανησυχίες της FIA σχετίζονταν με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και με το κατά πόσο η διοργάνωση θα πληροί τις ολοένα και υψηλότερες οικονομικές απαιτήσεις ενός αγώνα του WRC.
Παρά το γεγονός ότι δόθηκαν οι απαραίτητες εγγυήσεις, τελικά ο ελληνικός αγώνας βγήκε από το πρόγραμμα.

Είναι η τρίτη φορά που το Ράλι Ακρόπολις μένει εκτός ημερολογίου WRC. Η πρώτη φορά ήταν το 1974, όταν δεν διοργανώθηκε λόγω της ενεργειακής κρίσης, ενώ το 2010 παρέμεινε εκτός θεσμού, καθώς η FIA εκείνη την περίοδο δοκίμαζε την κυλιόμενη εναλλαγή χωρών στο πρωτάθλημα.

Το ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτου για το 2014 περιλαμβάνει πάλι 13 αγώνες, με μοναδική αλλαγή, συγκριτικά με του 2013, την είσοδο της Πολωνίας στη θέση του Ράλι Ακρόπολις.

To πρόγραμμα του 2014
Ράλλυ Μόντε Κάρλο
Ράλλυ Σουηδίας
Ράλλυ Μεξικού
Ράλλυ Πορτογαλίας
Ράλλυ Αργεντινής
Ράλλυ Πολωνίας
Ράλλυ Ιταλίας
Ράλλυ Φινλανδίας
Ράλλυ Γερμανίας
Ράλλυ Αυστραλίας
Ράλλυ Γαλλίας
Ράλλυ Ισπανίας
Ράλλυ Μ. Βρετανίας

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.