Αντιδράσεις κομμάτων αντιπολίτευσης

Με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια θα θεσπιστεί το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η εξαγγελία για το εισιτήριο.

Θα το πληρώνουν όσοι έχουν εισόδημα πάνω από ένα όριο, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και επέμεινε ότι δεν αφορά την εισαγωγή στα εξωτερικά ιατρεία αλλά τη νοσηλεία. “Μιλαμε για μια μέση νοσηλεία των 500 ευρώ που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, και που σε αυτά θα πληρώσει ο ασθενής 25 ευρώ. Γι’ αυτό γίνεται όλη η φασαρία. Δεν γίνεται για την εισαγωγή στα εξωτερικά ιατρεία. Δεν είναι εισιτήριο“.

Σχετικά με τα εισοδηματικά κριτήρια που θα θεσπίσει το υπουργείο, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αφορούν άγαμους με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ και έγγαμους με εισόδημα 25.000 ευρώ. Κάτω από το όριο αυτό οι ασθενείς δεν θα πληρώνουν εισιτήριο.

Εν τω μεταξύ, έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του νυν υπουργού Υγείας και του προκάτοχου του Ανδρέα Λυκουρέτζου προκάλεσε η θέσπιση του εισιτηρίου νοσηλείας. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως το νέο μέτρο δεν το επέβαλε η τρόικα αλλά ήταν απόφαση του πρώην υπουργού.

Την άποψη αυτή διέψευσε ο κ. Λυκουρέντζος, ο οποίος μιλώντας στο ρ/σ “RealFm” επέμεινε ότι το εισιτήριο το ζήτησε η τρόικα.

Αντιδράσεις κομμάτων αντιπολίτευσης

“Ανθυγιεινή” για τον λαό χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την “μνημονιακή” καταιγίδα και προσθέτει: “Ο πάντα πρόθυμος και με υπερβάλλοντα ζήλο κ. Γεωργιάδης λειτουργώντας ως εγκάθετος της τρόικα επιβεβαιώνει καθημερινά την αναξιοπιστία του και είναι πλέον αρκετά προβλέψιμος αλλά και επικίνδυνος”.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “χαράτσι” το εισιτήριο των 25 ευρώ και σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι αυτό “αποδεικνύει ότι το κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση περί μη επιβολής νέων μέτρων είναι στάχτη στα μάτια του λαού. Υπάρχει πλήθος αποφασισμένων αντιλαϊκών μέτρων, που ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί και άλλα που είναι προ των πυλών, θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης”. Και προσθέτει: “Η υγεία, περίθαλψη και νοσηλεία είναι δικαίωμα όλου του λαού και το κράτος έχει την ευθύνη να την εξασφαλίζει δωρεάν και με υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες σε όλους”.

mega

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.