ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ

Διήμερο λουκέτο στο Δημόσιο - Κλειστές και οι εφορίεςΔιευρύνεται η συμμετοχή των εργαζομένων στη 48ωρη γενική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη ενάντια στη διαθεσιμότητα στο δημόσιο. Την απόφασή της να συμμετάσχει στην απεργία ανακοίνωσε απόψε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Εφορίες ΠΟΕ-ΔΟΥ, με βασική διεκδίκηση του κλάδου τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Επίσης, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τρίτη και την Τετάρτη οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Οι πλοηγοί ζητούν από το υπουργείο Ναυτιλίας να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της υπηρεσίας με μόνιμους πλοηγούς μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας –και όχι με εκτάκτους, κάτι που, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, αντίκειται στον νόμο και απαξιώνει την υπηρεσία.

Τονίζουν επίσης ότι η Πλοηγική Υπηρεσία έχει ρητά εξαιρεθεί από όλες τις μνημονιακές απαγορεύσεις περί κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων και την αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων ένα προς πέντε, ενώ κάνουν λόγο για ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στα αιτήματα των πλοηγών το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων και Ναυαγοσωστικών αποφάσισε ομόφωνα, να πραγματοποιήσει δύο 4ωρες στάσεις εργασίας την Τρίτη και την Τετάρτη από τις 6.00 έως τις 10.00 το πρωί.

Η ΓΣΕΕ αποφάσισε να πάρει μέρος στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, ωστόσο δεν ελήφθη απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.

Σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας αναφέρεται ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση δεν ετέθη, από καμία παράταξη, πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση αύριο Τρίτη και τονίζεται ότι η ΓΣΕΕ αναμένει τις αποφάσεις των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών μελών της, βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Εξάλλου, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων:

Οι εργαζόμενοι σε δήμους και περιφέρειες (ΠΟΕ-ΟΤΑ) απεργούν και την Τρίτη, ενώ τη Δευτέρα πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, «κηδεύοντας» τη δημοτική αστυνομία.

Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απεργούν και την Τρίτη, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που αποφάσισε η ΟΛΜΕ.

Οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία, Τρίτη και Τετάρτη, της ΑΔΕΔΥ.

Νέα πενθήμερη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Σε νέες 48ωρες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.

Διαφωνούν το υπουργείο Παιδείας και η ΟΛΜΕ για το ύψος της συμμετοχής

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, η συμμετοχή των καθηγητών στη σημερινή πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας κυμάνθηκε στο 15%. Ωστόσο, από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για συμμετοχή της τάξης του 20% με 25%.

Σε ότι αφορά στους δασκάλους που έχουν ανακοινώσει ότι θα απεργήσουν αύριο Τρίτη, εκτιμάται ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να είναι αύριο στις τάξεις τους.

ημερησία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.