ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας, Γ. ΔικόπουλοςΜετά τις παραιτήσεις των δύο ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, τους γενικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας, Ιωάννη Δικόπουλου και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Απόστολου Κασκάνη, για αδράνεια σε σχέση με τη δράση της Χρυσής Αυγής, oκτώ ακόμη αξιωματικοί μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους.

Ταυτόχρονα υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα έρευνα στις τάξεις της ΕΛΑΣ από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσων, μετά από εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στο Σώμα έχουν παρεισφρύσει ακροδεξιά «σταγονίδια».

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι «ο Αρχηγός του Σώματος μετέφερε στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων τη βούληση του κ. Υπουργού να μην υπάρξει οιαδήποτε σκιά στο Σώμα».

Για τις απομακρύνσεις των αξιωματικών, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι γίνονται «προκειμένου επίσης να διασφαλιστεί κατά απόλυτο τρόπο η αντικειμενικότητα στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
«Με εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια ανατέθηκε σήμερα από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο στον Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, ευρύτατη έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων».

Aπόστολος Κασκάνη

Aπόστολος Κασκάνης

Αντικαταστάσεις και μετακινήσεις αξιωματικών – Μετακινείται Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος

Επίσης με εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια ανατέθηκε σήμερα από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο στον Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, «ευρύτατη έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ο Αρχηγός του Σώματος «μετέφερε στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων τη βούληση του κ. Υπουργού να μην υπάρξει οιαδήποτε σκιά στο Σώμα» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Και συμπληρώνεται ότι προκειμένου επίσης να διασφαλιστεί κατά απόλυτο τρόπο η αντικειμενικότητα στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αντικαθίστανται και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες:

– Ο Υποστράτηγος, Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

– Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Διοικητής και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Υποδιοικητής της Ε.Κ.Α.Μ.

– Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

– Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

– Ο επικεφαλής της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες να πετούν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18/9/2013, χωρίς να παρεμποδίζονται και χωρίς να συλλαμβάνονται .

– Ο Αστυνόμος, Διοικητής της Ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α.

– Ο Αστυνόμος, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με τα ονόματα των Αξιωματικών που θα τοποθετηθούν στις θέσεις των αντικατασταθέντων».

Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, τοποθετούνται στις κενές θέσεις που προέκυψαν από τις παραιτήσεις και μετακινήσεις Ανωτάτων Αξιωματικών, οι παρακάτω:

Ο Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς, ως Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Υποστράτηγος Αναστάσιος Λάσκαρης, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Υποστράτηγος Ευάγγελος Βενέτης, ως Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Ο Υποστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Υποστράτηγος Γεώργιος Νίτσας, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Ταξίαρχος Γεώργιος Σουγλιέρης, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Διευκρινίζεται, προς άρση κάθε παρερμηνείας, ότι οι εσωτερικές μετακινήσεις των Αξιωματικών, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, δεν απορρέουν από στοιχεία ή ενδείξεις για επίμεμπτες συμπεριφορές ή διασυνδέσεις και συνεπώς, σε καμία περίπτωση, δεν προσφέρονται για τη δημιουργία εντυπώσεων, παραφιλολογίας και αυθαίρετων συμπερασμάτων.

 

έθνος,το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.