Έξι από αυτές αφορούν παράνομες πράξεις βουλευτών

Η λίστα του Δένδια με τις 32 επιθέσεις της Χρυσής Αυγής  - Τα κακουργήματα που προβλέπουν ποινή φυλάκισης έως 10 χρόνιαΣειρά στοιχείων για 32 επιθέσεις και  παράνομες ενέργειες που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής παρέδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας σε επιστολή του προς το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο φάκελος περιέχει στοιχεία για 13 περιστατικά που έγιναν στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά το επεισόδιο στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας, περιστατικά, τα οποία -κατά την άποψη της Αστυνομίας- συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός ζητάει όλα τα περιστατικά να ενταχθούν στο άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που μετατρέπει αυτομάτως τα πλημμελήματα σε κακουργήματα και έτσι αντιμετωπίζονται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια. Ολα, εκτός από δύο που είναι δολοφονίες μέχρι τώρα αντιμετωπίζονταν ως πλημμελήματα.

Σε έξι από τα περιστατικά αυτά, εμπλέκονται και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και η διαδικασία γι’ αυτούς θα προχωρήσει όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Διαβάστε ολόκληρη τη λίστα Δένδια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.