Ήταν αναμενόμενο. Η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών. Το προχθεσινό δολοφονικό περιστατικό στην Αμφιάλη επιβεβαιώνει την ανάγκη της «θεσμικής ασφυξίας» της Χρυσής Αυγής, της εξάρθρωσης των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών. Είναι αναγκαίο να γίνουν γνωστές οι συνθήκες δολοφονίας του 34χρονου και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Οι δημοκρατικές δυνάμεις από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και το χθεσινό ρατσιστικό παραλήρημα στη βουλή καταδεικνύει το μείζον πολιτικό πρόβλημα.

Δυστυχώς αποδεικνύεται και με αυτό το τραγικό περαστικό η αξία της πρωτοβουλίας της ΔΗΜΑΡ και του υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη στην προηγούμενη κυβέρνηση να φέρουν αντιρατσιστικό νόμο στη Βουλή και για την αντιμετώπιση και της Χρυσής Αυγής.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.