Πτώχευσε η εκδότρια εταιρεία του PenthouseΤελικά το σεξ δεν πουλάει. Ή για την ακρίβεια, δεν πουλάει πάντα τόσο καλά. Η αμερικανική εταιρεία FriendFinder Networks Inc, εκδότρια του δημοφιλούς περιοδικού ενηλίκων, Penthouse, αλλά και ιδιοκτήτρια πολλών ιστοσελίδων με πορνογραφικό περιεχόμενο, υπέβαλε την Τρίτη αίτηση πτώχευσης σε δικαστήριο στο Ντέλαγουερ των ΗΠΑ.

Η εταιρεία η οποία είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς να συνδυάσει τα social media με το σεξ, αναζητάει έναν τρόπο να επιβιώσει διαγράφοντας χρέη της τάξεως των 300 εκατ. δολαρίων, ανέφερε το Reuters.

Εφοσον η αίτηση πτώχευσης εγκριθεί, η FriendFinder Networks Inc. η οποία υπήρξε η μετεξέλιξη της εταιρείας που είχε ιδρύσει ο εκδότης του Penthouse Μπομπ Γκουτσιόνε θα περάσει στα χέρια δύο πιστωτών της, του Αντριου Κόνρου και του Λαρς Μαπστιντ.

Σε μια ακόμη εικονογράφηση της μετάβασης από τον κόσμο των εντύπων στον κόσμο του Διαδικτύου, οι Κόνρου και Μάπστιντ είχαν πουλήσει το 2007 στην FriendFinder Networks Inc. – τότε Penthouse Media Group – μια εταιρεία που κατείχε μια σειρά από ιστοσελίδες. Τώρα μπορεί να πάρουν ολόκληρη την εταιρεία.

Η FriendFinder Networks Inc. επιχείρησε τα τελευταία χρόνια, μέσα από χιλιάδες ιστοσελίδες να προωθήσει το σεξ στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πιο γνωστός ιστότοπός της είναι το adultfriendfinder.com.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο πτωχευτικό δικαστήριο του Ντέλαγουερ η εταιρεία μετράει 750.000 συνδρομητές και συνολικά 220 εκατ. μέλη σε όλον τον κόσμο.

Ομως σε αντίθεση με το Facebook, το Linkedin και το Twitter, τα έσοδά της το 2012 έφθασαν «μόλις» τα 293,7 εκατ δολάρια σημειώνοντας πτώση άνω του 10% με την προηγούμενη λογιστική χρονιά.

Η εταιρεία ξεκίνησε ως εκδότρια του περιοδικού Penthouse, το οποίο μολονότι ο Γκουτσιόνε ήταν Αμερικάνος, πρωτοκυκλοφόρησε το 1965 στη Βρετανία. Το καλοκαίρι του 1969 κυκλοφόρησε και στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο εκκεντρικός εκδότης του είχε δηλώσει ότι στα πρώτα 30 χρόνια της κυκλοφορίας του το Penthouse είχε κύκλο εργασιών περί τα τέσσερα δισ. δολάρια!

τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.