Παρέμβαση εισαγγελέα ζητεί ο Μιχελάκης μετά τις καταγγελίες για αδικαιολόγητες χρεώσεις από παιδικούς σταθμούςΤην παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζήτησε, σήμερα, Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μετά από καταγγελίες ότι παιδικοί σταθμοί απαιτούσαν από τους γονείς πρόσθετα χρήματα για παρεχόμενες υπηρεσίες, που όμως καλύπτονται πλήρως από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζήτησε τη διερεύνηση της ενδεχομένης τέλεσης ποινικών αδικημάτων από την πλευρά των υπευθύνων λειτουργίας των καταγγελλομένων παιδικών σταθμών.

Στην επιστολή του ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα ποσά που καταβάλλονται από την ΕΕΤΑΑ στους Φορείς/Δομές ανά θέση και ανά κατηγορία καλύπτουν το συνολικό κόστος των παρεχομένων υπηρεσιών από τον Φορέα/Δομή.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
α) Τη φύλαξη με δραστηριότητες για την απασχόληση, το παιχνίδι και την ψυχαγωγία,
β) Τη σίτιση (πρωινό και μεσημεριανό) βρεφών/παιδιών, εφόσον αυτή την τελευταία την έχει δηλώσει στην προσφορά του ο Φορέας/Δομή
γ) Σημειώνεται ότι στα σχετικά όρια δαπάνης περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για γραφική ύλη αξίας 100 ευρώ.

«Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω οι Φορείς/Δομές που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα και οι οποίοι με την αίτησή τους έχουν δηλώσει την κατηγορία με σίτιση, υποχρεούνται να προσφέρουν πρωινό και μεσημεριανό χωρίς να ζητούν οποιοδήποτε άλλο ποσό για τροφεία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Επισημαίνει ότι σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν περιέλθει και σε γνώση της ΕΕΤΑΑ, οι παιδικοί σταθμοί που αναφέρονται στο επισυναπτόμενο έγγραφο απαιτούσαν από τους γονείς πρόσθετα χρήματα για παρεχόμενες υπηρεσίες.

«Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείσθε να διερευνήσετε την πιθανότητα τέλεσης ποινικών αδικημάτων από την πλευρά των υπευθύνων λειτουργίας των εν λόγω καταγγελλομένων σταθμών», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Μιχελάκης.

tanea

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.