Αφορμή η κριτική που δεχόταν για την προσωπική του ζωή – Οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Ραφήνα: Ο 28χρονος εγγονός δολοφόνησε και διαμέλισε τη γιαγιά τουΕξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς η δολοφονία 84χρονης γυναίκας το πτώμα της οποίας είχε βρεθεί διαμελισμένο σε κάδο απορριμμάτων στις 23 Αυγούστου στη διασταύρωση των οδών Στεφοπούλου και Πράσινου Λόφου στη Ραφήνα.

Δράστης ήταν ο 28χρονος εγγονός της που εργαζόταν ως τοπογράφος και διέμενε στη Λούτσα. Τη περίοδο αυτή ήταν άεργος και δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τη σκότωσε και τη τεμάχισε στο διαμέρισμα όπου διέμενε μόνη της στα Πατήσια και στη συνέχεια τη μετέφερε στον κάδο που εντοπίστηκε. Μάλιστα το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η κόρη του θύματος και μητέρα του δράστη κατήγγειλε στην Αστυνομία την εξαφάνιση της ηλικιωμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση όσα κατέθεσε ο δράστης στους αστυνομικούς αιτία της έντονης λογομαχίας με την γιαγιά του που οδήγησε στην δολοφονία ήταν η επικριτική στάση της ηλικιωμένης για την προσωπική ζωή του 28χρονου.Οι ίδιες πληροφορίες ότι η ηλικιωμένη αρνήθηκε να δώσει χρήματα στον νεαρό εγγονό της ο οποίος ήταν διαζευγμένος και πατέρας ενός βρέφους και συζούσε με μια άλλη γυναίκα που είχε τρια παιδιά.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Παρθένης: «Ο 28χρονος προσήχθη ως ύποπτος στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, το βράδυ του Σαββάτου και από το δακτυλοσκοπικό έλεγχο, προέκυψε ότι αποτυπώματά του, βρέθηκαν τόσο στα πειστήρια που κατασχέθηκαν στον τόπο ανεύρεσης του τεμαχισμένου πτώματος, όσο και στο διαμέρισμα του θύματος».

Αναφερόμενος στο έγκλημα σημείωσε: «Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι τις πρωινές ώρες της 21/08/2013, ο δράστης επισκέφθηκε τη γιαγιά του στο σπίτι της, όπου μετά από μεταξύ τους διένεξη, τη μαχαίρωσε στο λαιμό και στη συνέχεια αποχώρησε, αφού μετέφερε το πτώμα στο μπάνιο. Πρωινές ώρες της επομένης, επέστρεψε στο διαμέρισμα, όπου αφού τεμάχισε με μαχαίρι και πριόνι το πτώμα, το τοποθέτησε μέσα σε νάιλον σακούλες και σακβουαγιάζ και το μετέφερε με το αυτοκίνητό του, αρχικά στην οικία του και το ίδιο βράδυ στον κάδο απορριμμάτων, όπου και βρέθηκε».

Τόνισε ακόμη πως ο δράστης, για να αποπροσανατολίσει την έρευνα των διωκτικών Αρχών και να δημιουργήσει την εντύπωση ληστείας, ερεύνησε επιλεκτικά τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσε κοσμήματα, τα οποία εκποίησε τις επόμενες ημέρες σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια της περιοχής.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 28χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, διάφορα κοσμήματα, ένα τσεκούρι και πέντε μαχαίρια, καθώς και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εγγονός της υποστήριξε ανάμεσα στα άλλα στους αστυνομικούς ότι ο θάνατος της οφείλεται σε ατύχημα λέγοντας πως η γιαγιά του καθάριζε με ένα μαχαίρι φρούτο και κατά τη διάρκεια του καυγά μαχαιρώθηκε στο λαιμό. Εκείνος τότε φοβήθηκε και την τεμάχισε προκειμένου να εξαφανίσει ευκολότερα το πτώμα της.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από τα πρώτα στοιχεία της έρευνάς τους δεν διαπίστωσαν ότι ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, όμως αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο περαιτέρω έρευνας.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής έφτασαν στη διαλεύκανση του εγκλήματος ύστερα από ανάλυση νέων στοιχείων και από πληροφορίες που δόθηκαν από πολίτες –ύστερα από δύο σχετικά αιτήματα της ΕΛ.ΑΣ.– προκειμένου να προσδιορισθεί η ταυτότητα του θύματος.

Υπενθυμίζεται πως για αρκετό καιρό αναζητούσαν τα στοιχεία της ηλικιωμένης και μάλιστα είχαν δώσει στη δημοσιότητα και σκίτσο της. Εξ αρχής πάντως έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής έλεγαν πως ο δράστης «κρύβεται» στο οικογενειακό περιβάλλον του θύματος και η κίνηση να βάλει το πτώμα σε κάδο έδειξε ότι ήθελε να «σβήσει» στοιχεία που θα οδηγούσαν τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρθένης: «Ο τεμαχισμός του πτώματος, η προσεκτική συσκευασία των τεμαχισμένων μελών, η απουσία ενδυμάτων και προσωπικών αντικειμένων, η επιλογή του χώρου εγκατάλειψης του πτώματος και η τοποθέτησή του σε κάδο απορριμμάτων, υποδήλωναν την πρόθεση του δράστη να αποκρύψει το έγκλημα, την ταυτότητα του θύματος και τον τόπο του εγκλήματος, και να καταστρέψει τυχόν ενοχοποιητικά στοιχεία».

Ως προς το χρονικό της εξιχνίασης στις 14 Σεπτεμβρίου η κόρη του θύματος ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές ότι αναζητώντας τη μητέρα της στην οικία όπου διέμενε στα Πατήσια, διαπίστωσε ότι απουσίαζε, ενώ το διαμέρισμά της παρουσίαζε εικόνα έρευνας. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με βάση τη περιγραφή που έδωσε η γυναίκα κατάλαβαν πως επρόκειτο για την 84χρονη και άρχισαν να αναζητούν τον δράστη στο οικογενειακό περιβάλλον του θύματος. Έτσι οδηγήθηκαν στα ίχνη του 28χρονου ο οποίος έμενε σε κοντινή απόσταση – περίπου 2 χιλιόμετρα – από το σημείο που βρέθηκε τεμαχισμένη η ηλικιωμένη ενώ αποτυπώματα του βρέθηκαν πάνω στις σακούλες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την Δευτέρα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.Βυθούλκας Διονύσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.