Η ήττα από τον Ιωνικό, η οργή του Δέλλα και ο προβληματισμός του κ. Μελισσανίδη

ΑΕΚ: Με μουρμούρες το ξεκίνημα στη Γ' ΕθνικήΔεν φτάνει που οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες για την ΑΕΚ, η οποία από διαχρονική πρωταγωνίστρια των γηπέδων της μεγάλης κατηγορίας καλείται πλέον να εκκινήσει από το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, «στράβωσε και το κλήμα» με όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νίκαιας κατά τη διάρκεια του σαββατιάτικου (14/9) φιλικού ματς με τον Ιωνικό.

Η εικόνα της Ενωσης ήταν αποκαρδιωτική και προκάλεσε οργή στις τάξεις των οπαδών της, ειδικά στη (σημαντική,  καθώς αναμένεται να ξεπεράσουν τους 11.000) μερίδα εκείνων που έχουν προμηθευθεί κάρτες διαρκείας πληρώνοντας υψηλό αντίτιμο για μια ομάδα που θα αγωνίζεται στη Γ’ κατηγορία.

Επέφερε ωστόσο και εκνευρισμό στο εσωτερικό της ποδοσφαιρικής Ενωσης, καθώς ο επικεφαλής της προσπάθειας κ. Δημήτρης Μελισσανίδης είχε ζητήσει μόλις μία ημέρα πριν από την τέλεση του φιλικού από τον προπονητή της ΑΕΚ κ. Τραϊανό Δέλλα «να βάζουμε τρία και τέσσερα γκολ σε κάθε αντίπαλο, είτε είναι φιλικά είτε είναι επίσημα ματς». Οι Κιτρινόμαυροι όχι απλώς δεν νίκησαν τον Ιωνικό, αλλά ταπεινώθηκαν χάνοντας με 1-2 και πραγματοποιώντας κάκιστη εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα ίδιας κατηγορίας (η οποία πάντως θα βρίσκεται σε άλλον όμιλο).

Ακολούθησε το ξέσπασμα του κ. Δέλλα κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησης της Δευτέρας (16/9): «Δεν θα ανεχτώ ξανά αυτή την εικόνα από εσάς. Δεν επιτρέπεται. Τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο αυστηρά από εδώ και πέρα, για να καταλάβετε όλοι τι περιμένω από εσάς. Οποιος δεν μπορεί, δεν θα έχει θέση στην ομάδα! Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο και πρέπει να συγκεντρωθείτε. Οι άλλοι χτυπούσαν στο ψαχνό και εσείς μαρκάρατε με τα μάτια. Ετσι περιμένετε να κερδίσετε; Νομίζετε ότι θα σας χαριστεί κανείς; Ξυπνήστε όσο είναι καιρός».

Είναι λογικό και ο ίδιος ο κ. Δέλλας να αισθάνεται την πίεση της άμεσης ανόδου στη Β’ κατηγορία σε συνδυασμό με την απαίτηση του κ. Μελισσανίδη για την παραγωγή θεάματος και καλού ποδοσφαίρου, να σφίγγουν σαν θηλιά στον λαιμό του. Η ΑΕΚ προβλημάτισε με την παρουσία της κατά τη διάρκεια των φιλικών αγώνων προετοιμασίας στον Βόλο και επέστρεψε στις ανησυχητικές εμφανίσεις αμέσως μετά μια καλή παρένθεση στο παιχνίδι με την κυπριακή Ομόνοια.

Ολα τα προαναφερθέντα καθιστούν ιδιαίτερα κρίσιμη την κυριακάτικη αναμέτρηση απέναντι στον Μανδραϊκό (ματς που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Φυλής) και ας πρόκειται για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα θα προκαλέσει νέες εντάσεις και να θα ενισχύσει την «προπονητολογία» που τόσο γρήγορα (και εν πολλοίς άδικα και βιαστικά) έχει αρχίσει να κυοφορείται από μερίδα του ελληνικού αθλητικού Τύπου.

Στην προσπάθειά της να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα η ΑΕΚ έχει μπροστά της δύο δύσκολα χρόνια και έχει ανάγκη από ηρεμία και υπομονή. Θα την εξασφαλίσει μέσα από διαδοχικές νίκες και ανάδειξη νέων παικτών, γι’ αυτό και στο εξής κάθε θετικό αποτέλεσμα θα είναι ευεργετικό ώστε να προχωρήσει δίχως γκρίνιες και να ακολουθήσει ένα ασφαλές και δημιουργικό μονοπάτι.

Αρναούτογλου Βαγγέλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.