H πολυγραφότατη συγγραφέας, η πολύγλωσση φιλόλογος, η ηθοποιός και δασκάλα του θεάτρου Λεία Χατζοπούλου- Καραβία ήταν μαζί μας. Επισκέφθηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου την Βιβλιοθήκη μας.
Απρόσμενη η επίσκεψή της!

Επισκέφθηκε το Βατόλακκο Γρεβενών, ως φιλοξενούμενη του πρώην σχολικού συμβούλου Απόστολου Τσακαλίδη και η συγγραφική και φιλολογική ευαισθησία της την οδήγησαν στη Βιβλιοθήκη για μια απλή γνωριμία.

Η Βιβλιοθήκη, δραττόμενη της ευκαιρίας, γιατί παρόμοιες παρουσίες με το εύρος της προσωπικότητας της κυρίας Χατζοπούλου δεν είναι από τις συνηθισμένες για τον τόπο μας, φρόντισε να διοργανώσει μία τιμητική εκδήλωση στα ασφυκτικά πλαίσια του τριημέρου της παραμονής της για να την γνωρίσουν από κοντά οι φίλοι της Βιβλιοθήκης.

Το δειλινό της Παρασκευής, στις 7:30, οι μικροί αναγνώστες των παραμυθιών της, μαζί με τους συνοδούς γονείς τους είχαν καταλάβει τις καρέκλες του αναγνωστηρίου.

Η συγγραφέας μάγεψε τους ακροατές της με την αφήγηση της προσωπικής της ζωής «σαν παραμύθι».

Ο μειλίχιος λόγος της, ο χρωματισμός της φωνής της, η έκφραση του προσώπου της και οι παραστατικές κινήσεις των χεριών της απορρόφησαν το ενδιαφέρον των παιδιών και των γονιών.

Με τη ζέση της έδωσε χώρο και χρόνο στα παιδιά δημιουργώντας ατμόσφαιρα αβίαστου διαλόγου και συμμετοχικής αποτίμησης του έργου και της ζωής της.

Ήταν μια εξιστόρηση διδακτική για τη θέληση της δημιουργίας, για την αξιοποίηση του χρόνου και για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ατομικών δεξιοτήτων.

Η ίδια τόνισε ότι έχει γράψει 78 βιβλία, για τα οποία, με μια απλή αναγωγή, θα χρειαζόταν εκατόν δέκα και πλέον χρόνια για να γραφτούν. Πράγμα που θα επί- πρόσθεταν τριάντα και πλέον χρόνια στην πραγματική της ηλικία .

Ο χρόνος ποτέ δεν ήταν σύμμαχος με τις όμορφες αποτυπωμένες στιγμές. Κύλησαν γρήγορα οι δυόμισι και πλέον ώρες της όμορφης αφήγησης. Κι αυτό φαινόταν αποτυπωμένο στις εκφράσεις των παιδιών που έζησαν στιγμές ευφρόσυνης αγάπης και φιλίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση της κυρίας Χατζοπούλου να ξανά- επισκεφτεί σε χρόνο εύλογο την Βιβλιοθήκη και την πόλη μας.

Είναι αλήθεια πως τα λόγια έπονται των συναισθημάτων και πολλές φορές αδυνατούν να σηκώσουν το φορτίο τους. Στις δέλτους της μνήμης της πόλης και της Βιβλιοθήκης έχει αποτυπωθεί η ζεστή παρουσία της Λείας Χατζοπούλου _ Καραβία, που το πλούσιο συγγραφικό της έργο θα συγκινεί τις γενιές που μας διαδέχονται και η ζωή της θα λειτουργεί ως πρότυπο θέλησης και δημιουργίας!..

Ο προϊστάμενος
Ζαγκανίκας Σίμος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.