Ανοιχτός σε συνεργασίες για τις δημοτικές εκλογές δήλωσε πως είναι ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος για νίκη του στις εκλογές

«Όπως έπεσαν οι δύο μνημονιακές κυβερνήσεις, έτσι θα πέσει σύντομα και η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ.

Στη συνέντευξη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, είπε πως ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι και ο ίδιος έγινε πρωθυπουργός από εκλογές, που διεξήχθησαν πριν από τη λήξη της τετραετίας.

«Δεν ανυπομονούμε να βρεθούμε στην εξουσία» δήλωσε και σημείωσε πως οι εκλογές και η αλλαγή στην κυβέρνηση είναι όρος για την επιβίωση των χαμηλά εισοδηματικά στρωμάτων και την κυριαρχία της χώρας. Αν γίνονταν τώρα εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε «απόλυτη πλειοψηφία» στη Βουλή, υποστήριξε και τόνισε πως θα βρεθούν δυνάμεις που θα στηρίξουν μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και στην κυβέρνηση αυτή δεν θα αξιοποιηθούν μόνο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συμφωνούμε με τον κ. Σαμαρά, θα φύγουμε από το μνημόνιο, αλλά ο κ. Σαμαράς θα φύγει από την κυβέρνηση μαζί με το μνημόνιο» είπε.

Για τον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι έχει ήδη υπογράψει τη λήψη νέων μέτρων και παρατήρησε: «Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Σαμαρά. Από αντιμνημονιακός έγινε μνημονιακότερος των μνημονιακών».

Για τις δημοτικές εκλογές είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε συνεργασίες, «οι υποψήφιοι δεν θα είναι σώνει και καλά κομματικά στελέχη» και πως όσοι υποστηρίξει θα είναι στον δεύτερο γύρο.

«Δεν είναι λύση ο νέος δανεισμός και δεν πρόκειται να συναινέσουμε»

«Δεν έχω μαντικές ικανότητες, αλλά έχει εξαντληθεί ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης και βρισκόμαστε στις καθυστερήσεις» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση για το πότε εκτιμά ότι θα γίνουν ο βουλευτικές εκλογές. Το πότε θα γίνουν οι εκλογές είναι συνάρτηση των λαϊκών διεκδικήσεων και κινητοποιήσεων, πρόσθεσε.

Σε άλλη ερώτηση αν υπάρχουν χρήματα για να γίνουν όλα αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Δεν εθελοτυφλούμε. Ούτε εύκολες, ούτε ανώδυνες λύσεις υπάρχουν, όμως είναι έγκλημα να συνεχίζουμε το λάθος. Δεν είναι λύση ο νέος δανεισμός και δεν πρόκειται να συναινέσουμε. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης». Όπως είπε, η λύση είναι η διαγραφή χρέους, η αναστολή πληρωμών τόκων και χρεολυσίων και η εφαρμογή ενός επενδυτικού προγράμματος για την ανάπτυξη.

«Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες στο Δημόσιο»

«Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες στο Δημόσιο και όσοι αντισυνταγματικά και παράνομα απολύθηκαν, θα ξαναβρεθούν στις θέσεις τους» δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ.

Για τις τράπεζες είπε ότι θα «εθνικοποιηθούν» και οι αγρότες που έχουν χρέη σ΄αυτές θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη «νέα σεισάχθεια». Επίσης, θα δοθούν κίνητρα για την ενίσχυση των νέων αγροτών.

Σε ερώτηση για το αν σκοπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στη Βουλή, απάντησε ότι δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι η κυβέρνηση θα πέσει με μια πρόταση μομφής, αλλά από τις κινητοποιήσεις του λαού. «Τα κοινοβουλευτικά όπλα ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα χρησιμοποιήσει αν και όποτε κρίνει» είπε

Κατηγόρησε, δε, τον πρωθυπουργό ότι δεν πηγαίνει στη Βουλή να απαντήσει στις ερωτήσεις του και ότι οι υπουργοί τις απαξιώνουν. «Είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία η απαξίωση δημοκρατικών θεσμών» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να μην κρύβεται». Επανέλαβε μάλιστα παλιότερη πρότασή του να αποδεχθεί ο κ. Σαμαράς μια δημόσια συζήτηση, είτε στη Βουλή, είτε σε τηλεοπτικό στούντιο.

«Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια»

«Εμείς θα τα εκπληρώσουμε αυτά που λέμε. Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση αν φοβάται μήπως δεν μπορέσει να ικανοποιήσει τις υποσχέσεις του και βρεθεί στην ίδια θέση, που βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Τσίπρας έφερε ως παράδειγμα την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και είπε πως η εφαρμογή αυτού του μέτρου δεν έχει δημοσιονομικό κόστος. Αναγνώρισε ότι ο κόσμος είναι καχύποπτος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή «κάηκε στον χυλό και φυσάει και το γιαούρτι» και ζήτησε από τους πολίτες να τον κρίνουν αυστηρά.

Αντέδρασε στην κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπαιδευτικοί κλείνουν τα σχολεία, λέγοντας πως «η τρόϊκα κλείνει τα σχολεία» και πρότεινε στη νέα Βουλή να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο.


αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.