Είχε χρησιμοποιηθεί στην ταινία «Ο κατάσκοπος που με αγάπησε» με τον Ρότζερ Μουρ

Έναντι 731.000 ευρώ πωλήθηκε το αυτοκίνητο - υποβρύχιο του Τζέιμς ΜποντΓια πρώτη φορά στα χρονικά τέθηκε προς πώληση το διάσημο αυτοκίνητο-υποβρύχιο που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία του Τζέιμς Μποντ «Ο κατάσκοπος που με αγάπησε».

Το αμάξι δημοπρατήθηκε τη Δευτέρα στο Λονδίνο από τον οίκο RM Auctions προς 616.000 αγγλικές λίρες (731.000 ευρώ) -περίπου το διπλάσιο των 300.000 λιρών που χρειάστηκαν για να κατασκευαστεί. Το αυτοκίνητο-υποβρύχιο είχε χρησιμοποιηθεί στην δέκατη ταινία με πρωταγωνιστή τον Πράκτορα 007, με τίτλο «Ο κατάσκοπος που με αγάπησε» (The Spy Who Loved Me). Στην συγκεκριμένη ταινία τον διεθνούς φήμης κατάσκοπο υποδύθηκε -για τρίτη συνεχή φορά- ο Ρότζερ Μουρ και τη σκηνοθεσία ανέλαβε o Λιούις Γκίλμπερτ.

Το αυτοκίνητο-υποβρύχιο του Τζέιμς Μποντ, που απέκτησε το παρατσούκλι “Wet Nellie”(«η βρεγμένη Νέλι»), αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και πιο αγαπημένα κινηματογραφικά αμάξια. Πρόκειται για μια τροποποιημένη εκδοχή του Lotus Esprit, μοντέλου που παρουσίασε η βρετανική εταιρεία αυτοκινήτων Lotus στην αυτοκινητιστική έκθεση του Παρισιού το 1975.

Στη Βρετανία θεωρήθηκε τότε ένα εξαιρετικά μοντέρνο για την εποχή του σπορ αμάξι και ταυτόχρονα το πιο απίστευτο όχημα που είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι τότε σε ταινία του Τζέιμς Μποντ. Στην ταινία το Lotus εμφανίζεται να κινείται σε μια προβλήτα, όταν ξαφνικά παρεκκλίνει από την πορεία του και πέφτει στη θάλασσα, όπου αμέσως μετατρέπεται σε υποβρύχιο και αφήνει το κοινό άφωνο.

«Απ’ όλες τις ταινίες Τζέιμς Μποντ που έπαιξα, «Ο Κατάσκοπος που με Αγάπησε» ήταν η καλύτερη», δήλωσε ο πρωταγωνιστής Ρότζερ Μουρ προσθέτοντας ότι «οι τοποθεσίες των γυρισμάτων ήταν τέλειες, τα κουστούμια το ίδιο∙ τα πάντα στην ταινία έδεσαν μεταξύ τους». Την άποψη αυτή φαίνεται συμμερίστηκε και το κοινό καθιστώντας την, την πιο επιτυχημένη εισπρακτικά της σειράς μέχρι και σήμερα, καθώς και αυτή που καθιέρωσε τον Πράκτορα 007 ως σύγχρονο ήρωα ταινιών δράσης.

τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.