Στη Βουλή τα στοιχεία από Χ. Σταϊκούρα μετά από ερώτηση της Χρυσής Αυγής

Στα 1.492.704 ευρώ η μηνιαία δαπάνη για συντάξεις βουλευτώνΣτο ποσό των 1.492.704,99 ευρώ ανέρχεται η μηνιαία δαπάνη για τις συντάξεις που καταβάλλονται σε βουλευτές και ευρωβουλευτές, καθώς και στις οικογένειες όσων εξ αυτών έχουν αποβιώσει. Τα στοιχεία για τη μηνιαία δαπάνη και τον αριθμό των συντάξεων σε τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές έχουν αντληθεί από το αρχείο πληρωμών του Αυγούστου του 2013 που τηρείται στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου σχετική με τις αποδοχές του Χρήστου Παπουτσή, μετά τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζητούσε να ενημερωθεί ποιες είναι οι μηνιαίες αποδοχές του εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα και ποιο το ύψος της μηνιαίας σύνταξης του Ευρωπαίου επιτρόπου.

Ο κ. Παναγιώταρος ζητούσε επίσης από το υπουργείο Οικονομικών να διαβιβάσει στοιχεία στη Βουλή για τον αριθμό των βουλευτών και ευρωβουλευτών και τα τέκνα των αποθανόντων βουλευτών και ευρωβουλευτών που λαμβάνουν σύνταξη, αλλά και ενημέρωση για το αν ο μελλοντικός εκπρόσωπος της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα λαμβάνει συντάξεις Ευρωπαίου επιτρόπου και ευρωβουλευτή.

Το υπουργείο Οικονομικών, στην έγγραφη απάντησή του, περιορίζεται στα συνολικά στοιχεία για τις συντάξεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών χωρίς ουδεμία ονομαστική αναφορά στον κ. Παπουτσή.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται, οι εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχοι βουλευτές και ευρωβουλευτές είναι 475 και η μηνιαία δαπάνη για τις συντάξεις τους ανέρχεται σε 1.037.148,79. Οι επιζώντες σύζυγοι είναι 233 και η μηνιαία δαπάνη για την καταβολή συντάξεων ανέρχεται σε 386.706,75 ευρώ. Τα τέκνα είναι 42 και η μηνιαία δαπάνη ανέρχεται σε 68.849,45. Συνολικά, ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται στους 750 και η μηνιαία δαπάνη σε 1.492.704,99 ευρώ.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.