Ικανοποίηση για τις αναφορές Σαμαρά για τη μείωση του χρέους

Την εκτίμηση ότι η χώρα βρίσκεται «στην ανηφόρα αλλά και στην τελική στροφή» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην αρχή της ομιλίας του σε παραγωγικούς φορείς, επιμελητήρια και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Βελλίδειο Συνεδρίακο Κέντρο.

Πρόσθεσε, δε, ότι έχουμε διανύσει σχεδόν τα 4/5 του δρόμου που «οδηγεί στην οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση και τη στενή εποπτεία των εταίρων και πιστωτών μας».

Παρόλα αυτά, όμως, παραδέχθηκε ότι η κρίση έχει επηρεάσει την εθνική μας κυριαρχία στα θέματα οικονομικής, δημοσιονομικής και κοινωνικής πολιτικής. «Και αυτό δεν το αντέχει καμία κοινωνία» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή, όπως είπε, επιστρέφει στην μονομερή καταγγελία των δανειακών συμβάσεων.

Αναφερόμενος, επίσης, στις αναφορές του πρωθυπουργού το Σάββατο για τη μείωση του χρέους μέσω του PSI, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την αντίθεσή του με τυχόν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα γιατί »δεν τα αντέχει η κοινωνία» αλλά την ισχυρή στήριξή του στις διαρθρωτικές αλλαγές που «είναι ζωτικές για την εθνική προοπτική».

Χαρακτήρισε, ακόμα, «αστεία» τα δημοσιεύματα για επίσπευση των εκλογών λέγοντας ότι η χώρα και η οικονομία χρειάζονται χρόνο.


Απεργία καθηγητών

Με ξεκάθαρο τρόπο ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε κατά της προαναγγελθείσας πενθήμερης απεργίας των καθηγητών αμέσως μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. «Δεν μπορεί να απειλούν με απεργίες στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας σε όσους ρωτούν αν βγαίνει το πρόγραμμα και αν υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν οι θυσίες που γίνονται, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είπε πως δεν υπήρξε ποτέ, ούτε υπάρχει σχέδιο Β΄και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή απλώς λέει ψέματα. «Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά μόνο πριν την κρίση -το 2007, 2008 ή αρχές του 2009- και αν υπήρχε κοινωνική συναίνεση, που ακόμα και σήμερα δεν είναι αρκετή» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος ενώ μιλώντας για τους μικροομολογιούχους είπε ότι «δεν τους ξεχάσαμε και πρέπει να τους τακτοποιήσουμε».

Επίσκεψη στη ΔΕΘ

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ με τον πρόεδρο της, Τάσο Τζήκα, να ζητά από τον κ. Βενιζέλο τη στήριξη του υπουργείου Εξωτερικών για την κινητοποίηση της ελληνικής ομογένειας στο θέμα των εμπορικών και εκθεσιακών δραστηριοτήτων. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στους χώρους της ΔΕΘ μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και ελκυστικό συνεδριακό κέντρο, με εκθεσιακές δραστηριότητες και παράλληλα ένα μητροπολιτικό πάρκο, λέγοντας πως θα χρειαστεί η συνέργεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και η συμμετοχή των φορέων της πόλης σε αυτό το εγχείρημα για να το αγαπήσει η πόλη.

πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.