Ο Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του Χόρχε πλήρωσαν πέντε εκατ. ευρώ στην Εφορία και απέφυγαν να τους επιβληθεί χρηματική εγγύηση για τις κατηγορίες που εκκρεμούν εις βάρος τους για φοροδιαφυγή. Ταυτόχρονα ελπίζουν σε ευνοϊκότερη μεταχείριση από τις δικαστικές Αρχές που ερευνούν την υπόθεση της μη καταβολής φόρου την περίοδο 2007-2009 από έσοδα που είχε ο Λιονέλ Μέσι από τα δικαιώματα της εικόνας του.

Το ποσό των 5.016.542,27 ευρώ κατατέθηκε στην Εφορία από τον Μέσι τον πρεσβύτερο στις 14 Αυγούστου και αντιστοιχεί στους φόρους που δεν είχαν αποδώσει (4,1 εκατ. ευρώ) συν τους τόκους.

Πληροφορίες της «Ελ Περιόντικο» ανέφεραν ότι από τις 12 Ιουνίου, όταν η Εφορία κατέθεσε μήνυση εναντίον του Λιονέλ Μέσι και του πατέρα του, έχει ξεκινήσει μαραθώνιος διαπραγματεύσεων με τις δικαστικές Αρχές ώστε να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση.

Οι διαπραγματεύσεις παραμένουν ακόμα ανοιχτές, ωστόσο πηγές από τις δικαστικές Αρχές ανέφεραν ότι μία πιθανή συμφωνία θα στοιχίσει στον Λιονέλ Μέσι περίπου 9 εκατ. ευρώ. Αν οι διαπραγματεύσεις οδηγηθούν σε ναυάγιο, το ποσό θα εκτοξευθεί στα 28 εκατ. ευρώ.

Στα χρήματα αυτά πρέπει να προστεθούν και τα 10 εκατ. ευρώ που έδωσε ο άσος της Μπάρτσα έπειτα από πρόσθετες δηλώσεις εισοδήματος που έκανε για τα έτη 2010 και 2011 για να αποφύγει τον έλεγχο.

τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.