Τις ευεργετικές ιδιότητες του αθλητισμού και ειδικά της ποδηλασίας καταδεικνύει έρευνα από την οποία εκτιμάται ότι οι Γάλλοι ποδηλάτες που λαμβάνουν μέρος στον καθιερωμένο Γύρο της Γαλλίας ζουν, κατά μέσον όρο, έξι χρόνια περισσότερα από τον υπόλοιπο πληθυσμό, ενώ χάνουν την ζωή τους σπανιότερα από καρδιαγγειακά προβλήματα.

Οι ερευνητές διαψεύδουν μερικώς τις ανησυχίες για την επίδραση που έχει στην καρδιά των αθλητών η υπερβολική σωματική άσκηση.

Συν τοις άλλοις, η έρευνα αφήνει δεν αφήνει πολλά περιθώρια εφησυχασμού σχετικά με τον κίνδυνο που συνιστά για την καρδιά η χρήση απαγορευμένων ουσιών, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα, καθώς η όποια βλαβερή επίδραση θα επηρέαζε τα αποτελέσματα της έρευνας.

Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καρδιολογίας και βασίστηκαν στην εξέταση 786 γάλλων αθλητών που έλαβαν μέρος στον συγκεκριμένο αγώνα κατά την περίοδο 1947-2012.

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η θνησιμότητα μεταξύ τους ήταν κατά 41% χαμηλότερη απ’ αυτή των υπόλοιπων Γάλλων μέχρι τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Οι συμμετέχοντες στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας -που συγκρίνεται με την συμμετοχή σε μαραθώνιο πολλές ημέρες την εβδομάδα επί σχεδόν τρεις εβδομάδες- διατρέχουν ουσιαστικά 33% μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν από έμφραγμα ή εγκεφαλικό σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι ο Αλφρεντ Μποβ του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Temple και πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας, αν και δεν συμμετείχε στην τελευταία έρευνα, δήλωσε ότι αυτές οι πληροφορίες που προέρχονται από τις απεικονιστικές τεχνικές μπορεί να είναι παραπλανητικές. “Η μακροπρόθεσμη εξέταση των ποδηλατών του Γύρου οδηγεί σε ένα ασφαλές συμπέρασμα ως προς τα οφέλη της έντονης σωματικής άσκησης“, σημειώνει σχετικά.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.