Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών
BLAXOI - ΕΚΔΗΛΩΣΗ 2013 ΓΡΕΒΕΝΑΤο Σάββατο 31 Αυγούστου ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης συμμετείχε στο 14ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών με θέμα: «Οι Βλάχοι της Γρεβενιώτικης Πίνδου» σε αίθουσα  ξενοδοχείου στον Ν.Γρεβενών.

Στον χαιρετισμό του ο Βουλευτής Γρεβενών αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του συμποσίου γιατί αναδεικνύει και συγχρόνως διασώζει την πλούσια ελληνοβλαχική πολιτιστική παράδοση. Αναφερόμενος στην επιλογή της διοργάνωσης του συνεδρίου στα ορεινά των Γρεβενών, ανέφερε ότι: «αποτελεί μία άριστη επιλογή, γιατί όπως γνωρίζουμε όλοι, η Πίνδος είναι ένας από τους ιδανικότερους τόπους για να προβάλλονται η ιστορική ταυτότητα, οι ιστορικές αξίες, τα ήθη και οι ρίζες της βλαχόφωνης ρωμιοσύνης».

ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ο κ. Κοψαχείλης χαρακτήρισε το Συμπόσιο ως σύμβολο της ενότητας, των αξιών, του πολιτισμού των Βλάχων αλλά και μία απάντηση σε σύγχρονους προβληματισμούς και αναζητήσεις.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ευχήθηκε: «οι Βλάχοι να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στο κοινωνικό “γίγνεσθαι” της νέας Ελλάδας για να χτίσουμε μία πατρίδα αντάξια της ιστορίας της, μία Ελλάδα που προσδοκούμε και θέλουμε όλοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.