Χάθηκε στην Πλατεία!..

Μάθημα για τον Παναθηναϊκό στη Νέα ΣμύρνηΟ πολύ καλός Παναθηναϊκός της πρεμιέρας «χάθηκε» στη Νέα Σμύρνη και ο Πανιώνιος που ήξερε καλύτερα τα… μονοπάτια της Πλατείας, επικράτησε με σκορ 3-0 πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη.

Σε αντίθεση με την πολύ θετική εικόνα που είχε αφήσει στους οπαδούς του μετά το 2-0 επί του Παναιτωλικού στην πρώτη «στροφή» του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, ο Παναθηναϊκός… έδειξε εξαφανισμένος στη Νέα Σμύρνη, στη δεύτερη αγωνιστική.

Αποτέλεσμα αυτού, η παντελώς φυσιολογική ήττα με σκορ 3-0 από τους «κυανέρυθρους».

Οι Αραβίδης (41’, 88’) και Κολοβός (72’) πέτυχαν τα γκολ των Νεοσμυρνιωτών, με τον σκόρερ του δεύτερου τέρματος να ξεχωρίζει και να είναι ο MVP της ομάδας του.

Πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών παρουσίασε ο Παναθηναϊκός, παρά την επιστροφή του Ζέκα στα πλάνα του Γιάννη Αναστασίου.

Το πάλεψε όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Μάρκους Μπεργκ, αλλά έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, πριν ο Πανιώνιος πετύχει το δεύτερο γκολ.

Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 84ο λεπτό ο Μέντες.

Το ματς:

Ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον φετινό Παναθηναϊκό είναι η πίεση ψηλά, κάτι που εφαρμόστηκε και στη Νέα Σμύρνη από τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, κοντινές πάσες και με τον Καρέλη κύριο εκφραστή της… προσπάθειας για επίθεση, οι «πράσινοι» έδειχναν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο. Ο Πανιώνιος, από την πλευρά του, είχε αποφασίσει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και τις ξαφνικές επιθέσεις, με τους Κολοβό και Κούρο από αριστερά να προσπαθούν να φτιάξουν το παιχνίδι της ομάδας τους.

Στο 27ο λεπτό, ο Νίκος Καρέλης δοκίμασε το αριστερό του πόδι από μακρινή απόσταση για να δει τον Γιαννακόπουλο σε ετοιμότητα να μπλοκάρει, ενώ, «αδειάζοντας» τον Αυλωνίτη στο 39’ σούταρε δυνατά, άουτ. Μαζί με τον Ντίνα και τον Μπαϊράμι, έκαναν συνεχή κίνηση, αλλά χωρίς τις σωστές μεταβιβάσεις από τους συμπαίκτες τους, δεν γινόταν να ανοίξουν ρήγματα στην άμυνα των «κυανέρυθρων». Οι γηπεδούχοι, με τον δραστήριο Αραβίδη, ευτύχησαν να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το υπέρ τους 1-0, αφού ο Έλληνας φορ με πολύ καλή ενέργεια, ξεπέρασε τον Κουτρουμπή και με το αριστερό νίκησε τον Καπίνο.

Ο Γιάννης Αναστασίου, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να παρουσιαστεί πιο επιθετικός στο δεύτερο ημίχρονο και να δημιουργήσει ευκαιρίες, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μάρκους Μπεργκ και έδωσε εντολή στον Θανάση Ντίνα να αναλάβει πιο δημιουργικό ρόλο, δίπλα στον Ζέκα. Ο νεοεισελθών στο 46’ με γυριστό δεξί σουτ απείλησε την εστία του Γιαννακόπουλου και οι «πράσινοι» είχαν πλέον τον παίκτη που θα «γέμιζε» την αντίπαλη περιοχή. Ο Ντίνας εκτελούσε σωστά τις εντολές που πήρε από τον προπονητή του, αλλά το ίδιο έπρεπε να κάνουν και οι συμπαίκτες του. Ο Πανιώνιος φαινόταν να στηρίζεται στον Κολοβό που έκανε πολύ καλό παιχνίδι και μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Καπίνο σε αντεπιθέσεις που έφτιαχνε.

Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στην… τελευταία κλασσική ευκαιρία των «πράσινων» στο 61ο λεπτό όταν από σέντρα του Μπαϊράμι έκανε την προβολή αλλά είδε τον Γιαννακόπουλου να αρνείται το γκολ και στη συνέχεια, ο Καρέλης σούταρε, αλλά ο Παντίδος απομάκρυνε. Σαν απάντηση, οι Νεοσμυρνιώτες πέτυχαν ένα ακόμα γκολ και «κλείδωσαν» τους τρεις βαθμούς. Ο εξαιρετικός, Δημήτρης Κολοβός, με άψογο κατέβασμα και δυνατό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο στο 72ο λεπτό, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 88’ ο Χρήστος Αραβίδης προ κενής εστίας.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο Παναθηναϊκός, λόγω αποβολής του Μέντες στο 84ο λεπτό.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Πανιώνιος-Παναθηναϊκός για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κούρος, Κολοβός (80’ Πάνος), Μενδρινός, Λάσνικ (64’ Καλτσάς), Παντίδος, Παναγιωτούδης (58’ Ντούνης), Αραβίδης, Μητρόπουλος

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Κουτρουμπής, Μέντες, Λαγός (46’ Μπεργκ), Ζέκα, Μπαϊράμι (85’ Αμπεΐντ), Μαρινάκης, Καρέλης (65’ Μουζακίτης), Νάνο, Σίλντενφελντ, Ντίνας

Κώστας Ζάλιαρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.