Απότομη προσγείωση για τον ΠΑΟΚ!

Ο Παναιτωλικός έδειξε... αστεράκια στον ΠΑΟΚ πριν από τη ΣάλκεΣε τρεις μέρες παίζει το «σεντόνι» και το μυαλό του ήταν εκεί. Ο ΠΑΟΚ προσγειώθηκε απότομα στο Αγρίνιο, όπου ηττήθηκε εύκολα 2-0 από τον εξαιρετικό Παναιτωλικό.

Με την εμφάνιση στην Γερμανία αποθεώθηκε, με αυτή στον Αγρίνιο προβλημάτισε εντόνως.

Τρεις μέρες πριν την μεγάλη ρεβάνς με την Σάλκε για το «σεντόνι» του Τσάμπιονς Λιγκ, ο «Δικέφαλος του βορρά» είδε… αστεράκια από έναν εξαιρετικό Παναιτωλικό, με τους νεοφώτιστους να επικρατούν εύκολα 2-0.

Μπόγιοβιτς (27’) και Μελισσάς (45’) οι σκόρερ για την πλευρά του Χάβου, που είχαν και χαμένο πέναλτι στο φινάλε με τον Καμαρά.

Ασύνδετη η ομάδα του Στέφενς, ελάχιστες φάσεις σε όλο το αγώνα, δεν απείλησε ουσιαστικά τους γηπεδούχους.

Το ματς

Κόσμος δεν υπήρχε. Αλλά ο Παναιτωλικός ξεκίνησε τον αγώνα σαν να τον είχε στο πλευρό του και μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά είχε δημιουργήσει τρεις τελικές (χωρίς βέβαια να προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία). Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ΠΑΟΚ ανέβαινε, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά έβρισκε απέναντί του μια πολύ καλά στημένη ομάδα. Η απουσία του Λάζαρ έκανε… μπαμ στον άξονα, ενώ και ο Νέτσιντ δεν δικαίωσε τον Στέφενς που του ΄δωσε φανέλα βασικού. Οι Αγρινιώτες ήταν εξαιρετικοί τακτικά, δεν απειλούνταν καθόλου και βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν την πρώτη τους «βόμβα».

Στο 27’ οι «ασπρόμαυροι» είχαν βγει πολύ ψηλά στην επίθεση, ο Ιωάννου έκανε την βαθιά κάθετη προς τον Μπόγιοβιτς, ο οποίος μπήκε ανάμεσα στο δίδυμο στόπερ του ΠΑΟΚ και με εξαιρετικό πλασέ, άνοιξε το σκορ για τους νεοφώτιστους. Οι φιλοξενούμενοι τα είχαν –δικαιολογημένα- χαμένα και φάνηκε στην ουσιαστικά καλύτερή τους στιγμή, όταν ο Ολίσε φάτσα με τον Ράφαελ «κόπηκε» τελευταία στιγμή. Ε και οι Αγρινιώτες έβαλαν ακόμα μεγαλύτερη «φωτιά». Ο Μελισσάς είχε προωθηθεί, νίκησε τους πάντες στον «αέρα» και με ωραία κεφαλιά, έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του «Δικέφαλου» με την εκπνοή του πρώτου μέρους.

Ο Στέφενς ήταν… αναγκασμένος να κάνει αλλαγές. Γι’ αυτό και με την έναρξη της επανάληψης, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης μπήκαν στον αγώνα, αλλά η εικόνα της ομάδας του δεν βελτιώθηκε. Αν εξαιρέσουμε την κάθετη του Λούκας προς τον Κλάους, με το σουτ του τελευταίου να απομακρύνεται εύκολα από τον Ράφαελ, οι «ασπρόμαυροι» δεν έδειχναν κανένα σημείο αντίδρασης. Το μυαλό τους είχε μείνει στην Γερμανία και… ταξίδευε ήδη στην Τούμπα για την ρεβάνς με την Σάλκε.

Και μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς ήταν ιδιαίτερα τυχεροί που δεν δέχθηκαν κι άλλα τέρματα. Γιατί αρχικά ο «έφηβος» Καμαρά δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Χακόμπο, ενώ τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, οι Αγρινιώτες είχαν νέα ευκαιρία να κάνουν… over το ματς. Ωστόσο, σε πέναλτι που κέρδισαν οι παίκτες του Χάβου σε ανατροπή του Ιωάννου στην αντίπαλη περιοχή, ο Σενεγαλέζος σημάδεψε το δοκάρι του ΠΑΟΚ και δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ! Έτσι, ο διαιτητής σφύριξε την λήξη του παιχνιδιού, με τον Παναιτωλικό να πανηγυρίζει μια πανάξια νίκη με το τελικό 2-0 απέναντι στον κακό ΠΑΟΚ.

Δείτε τα επίσημα στιγμιοτυπα της Nova από την αναμέτρηση Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά (90’ Μύγας), Μελισσάς, Θεοδωρίδης (72’ Γοδόι), Τζούνιορ, Γκάλο, Μπακάκης, Ιωάννου, Μπόγιοβιτς (80’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπελόν.

Στον πάγκο: Τακίδης, Γκόλιας, Καλογέρης, Σμίλτος

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Σκόνδρας, Λόπεθ, Βίτορ, Τζιόλης (69’ Γεωργιάδης), Κάτσε, Στοχ, Λούκας, Ολίσε (46’ Σαλπιγγίδης), Νέτσιντ (46’ Αθανασιάδης).

Στον πάγκο: Γλύκος, Κατσικάς, Τζανδάρης, Κωνσταντινίδης

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.