Ο 20χρονος Μάικλ Χιλ έχει ιστορικό ψυχικών και διανοητικών ασθενειών

ΗΠΑ: Θαρραλέα γραμματέας αποτρέπει μακελειό σε σχολείοΥπάλληλος σχολείου στην Αμερική κατάφερε να ηρεμήσει οπλισμένο νεαρό που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, όταν αυτός εισέβαλε σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποτρέποντας έτσι ένα πιθανό μακελειό.

Ο 20χρονος Μάικλ Χιλ, οπλισμένος με μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών, μπήκε απαρατήρητος σε δημοτικό σχολείο σε ένα προάστιο της Ατλάντα. Σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, ο Χιλ έχει ιστορικό ψυχικών και διανοητικών ασθενειών.

Η Αντουανέτα Ταφ εργαζόταν στη γραμματεία του σχολείου όταν ο Χιλ όρμησε μέσα. «Κάτι πάνω του έδειχνε ότι ήταν εκεί για να σκοτώσει», δήλωσε στο κανάλι ABC News. «Ο ίδιος είπε ότι δεν είχε λόγο να συνεχίσει να ζει και ότι θα πέθαινε εκείνη τη μέρα».

Ο Χιλ βρισκόταν σε σύγχυση και αρνήθηκε να της πει το όνομα του, αλλά αποκάλυψε ότι είχε σταματήσει τη φαρμακευτική αγωγή του και ότι θα έπρεπε να βρίσκεται στο νοσοκομείο. Η Ταφ, ενώ κρατούσε απασχολημένο τον οπλισμένο άνδρα, έκανε νόημα στο υπόλοιπο προσωπικό να φυγαδεύσει τους 870 μαθητές. Ο Χιλ της είπε ότι δεν σκόπευε να σκοτώσει κανέναν, αλλά ότι ήλπιζε να πεθάνει σε μια ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία. Όταν κατέφθασε η αστυνομία ο Χιλ άνοιξε πυρ, αλλά αστόχησε. Όταν ένας αστυνομικός ανταπέδωσε τα πυρά, ο Χιλ αποφάσισε να βγει έξω και να συνεχίσει να πυροβολεί. Έδωσε μάλιστα εντολή στην Ταφ να καλέσει τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ώστε ένα συνεργείο να μαγνητοσκοπήσει τη συμπλοκή.

Η Ταφ έκανε ό,τι της ζήτησε, διατηρώντας την αυτοκυριαρχία της και συνεχίζοντας τρεις συζητήσεις παράλληλα: με τον Χιλ, τον τοπικό σταθμό WSB-TV και την Άμεση Δράση.

Στο ενδιάμεσο, η αστυνομία έλεγξε το αμάξι του Χιλ, το οποίο βρισκόταν έξω από το σχολείο, για εκρηκτικά. Το σχολείο εκκενώθηκε με τη βοήθεια της αστυνομίας.

Χάρη στην παρέμβαση της Ταφ, το περιστατικό δεν κατέληξε σε τραγωδία. Η Ταφ ηρέμησε τον νεαρό άντρα, ο οποίος είχε τάσεις αυτοκτονίας, μιλώντας του για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ίδια στη ζωή της. «Του είπα πώς όλοι περνάμε κατά καιρούς άσχημες φάσεις, αλλά ότι θα πάνε καλά». Μετά τον έπεισε να παραδοθεί, προτείνοντάς του να τον συνοδέψει η ίδια έξω για να μην τον πυροβολήσει η αστυνομία. Ο Χιλ τελικά παραδόθηκε και συνελήφθη χωρίς να τραυματίσει τον εαυτό του ή οποιονδήποτε άλλο. Τον κατηγόρησαν για βιαιοπραγία έναντι αστυνομικού, τρομοκρατικές απειλές και παράνομη οπλοκατοχή.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.