Η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα την προκήρυξη του πρωταθλήματος που θα συμμετέχει η ΑΕΚ

Εξι ομάδες θα προβιβαστούν από τη Γ' στη Β' ΕθνικήΔόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΠΟ η προκήρυξη για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, στο οποίο εφέτος θα συμμετέχει και η ΑΕΚ. Όπως προκύπτει μόλις έξι ομάδες (οι πρώτοι των έξι ομίλων) θα πάρουν το εισιτήριο για τη Φούτμπολ Λιγκ (Β’ Εθνική), ενώ στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν 46 ομάδες.

Αναλυτικά το σχετικό άρθρο της προκήρυξης αναφέρει τα εξής:

«Άρθρο 7. Προβιβασµός – Υποβιβασµός

Περίοδος 2013 / 2014

Γ’ Εθνική

Μετά την οριστική βαθµολογική κατάταξη των οµάδων θα προβιβαστούν στη Football League έξι (6) οµάδες (η πρωταθλήτρια οµάδα κάθε Οµίλου), θα υποβιβαστούν στα πρωταθλήµατα ευθύνης των Ε.Π.Σ. σαράντα έξι (46) οµάδες και θα παραµείνουν στην κατηγορία πενήντα (50) οµάδες.

Οι προβιβαζόµενες οµάδες θα καταθέσουν υποχρεωτικώς φάκελο στην αρµόδια επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ, που θα εγγυάται τα απαιτούµενα κριτήρια της αδειοδότησης για τη συµµετοχή στη Β’ Εθνική κατηγορία και την δυνατότητα του σωµατείου να συγκροτήσει και να λειτουργήσει ως ΠΑΕ.

Ο υποβιβασµός των οµάδων στα πρωταθλήµατα ευθύνης των ΕΠΣ (46 οµάδες) θα γίνει ως ακολούθως: Από τους τρεις οµίλους των δεκαέξι (16) οµάδων και τον ένα των δεκαπέντε (15) οµάδων, που θα προκύψει από κλήρωση, θα υποβιβαστούν οκτώ (8) οµάδες. Από τους δύο άλλους οµίλους των δεκαπέντε (15) οµάδων θα υποβιβαστούν επτά (7) οµάδες.

Προβιβασµός από Ε.Π.Σ. (για περίοδο 2014 / 2015)

Οι πενήντα τρεις (53) πρωταθλήτριες οµάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) δευτεραθλήτριες οµάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) οµάδες, θα πάρουν µέρος στους αγώνες κατάταξης για τον προβιβασµό στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Θα συγκροτηθούν δεκατέσσερις (14) όµιλοι των τεσσάρων (4) οµάδων έκαστος. Οι οµάδες θα αγωνιστούν σε διπλούς (εντός – εκτός έδρας) αγώνες. Η πρώτη της τελικής βαθµολογίας οµάδα κάθε Οµίλου, συνολικά δεκατέσσερις (14) οµάδες, θα προβιβαστεί στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία.

Συνολικά η Γ΄ Εθνική Κατηγορία της περιόδου 2014 / 2015 θα απαρτίζεται από εξήντα τέσσερις (64) οµάδες, κατανεµηµένες σε τέσσερις (4) Οµίλους των δεκαέξι (16) οµάδων έκαστος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.