Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απόρρητο ντοκουμέντο αποδεικνύει ότι η NSA παρακολουθεί το ίντερνετ

24 Αυγούστου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Οι «κοριοί» της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ είναι πρακτικά παντού

http://www.newsbeast.gr/files/temp/2B348FACCABC80EF9014DBD148EBB848.jpgΑξιωματούχοι της αμερικανικής αντικατασκοπείας έδωσαν στη δημοσιότητα απόρρητη δικαστική απόφαση που κατηγορεί την NSA για παραπλάνηση των Αρχών και δαιμονοποιεί το πρόγραμμα παρακολούθησης της Υπηρεσίας Ασφαλείας, με το οποίο αποκτά άμεση πρόσβαση στις διαδικτυακές επικοινωνίες.

Το απόρρητο έγγραφο, που  κυκλοφόρησε, επιβεβαιώνει για πρώτη φορά τις ανεπίσημες διαρροές και τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών παρακολουθεί στενά τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και «ψαχουλεύει» τόσο την ηλεκτρονική δραστηριότητα συγκεκριμένων χρηστών όσο και τα e-mail του ανυποψίαστου κόσμου.

Εκατομμύρια κυριολεκτικά emails συγκεντρώνονται κάθε χρόνο από αμερικανούς πράκτορες, με το έγγραφο να επιβεβαιώνει πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας όλες τις υποθέσεις υποκλοπών που είχαν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας και η αμερικανική κυβέρνηση διέψευδε σθεναρά.

Στο 81 σελίδων κείμενο, ο δικαστής John D. Bates επιπλήττει την κυβέρνηση για το ηλεκτρονικό πρόγραμμα παρακολούθησης της online δραστηριότητας μεταξύ 2008-2011, που απέφερε στην κατοχή της NSA δεκάδες χιλιάδες λογαριασμούς χρηστών, παραβιάζοντας κάθε συνταγματική έννοια νομιμότητας.

Οι γερουσιαστές μάλιστα Ron Wyden και Mark Udall, που πρωτοστατούν στη δριμεία κριτική κατά των απαράδεκτων μεθόδων της NSA, δήλωσαν για το απόρρητο έγγραφο: «Πιστεύουμε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να ξέρουν ότι η επιβεβαίωση αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

Η επίσημη αποκάλυψη του προγράμματος παρακολούθησης της Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ έρχεται ως επιστέγασμα των αποκαλύψεων του Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος ας μην ξεχνάμε υπογράμμισε και άλλες κατασκοπευτικές μεθόδους της NSA, όπως το διαβόητο πλέον πρόγραμμα PRISM αλλά και ένα ακόμη που συγκεντρώνει μεταδεδομένα από κάθε τηλεφωνική κλήση που γίνεται στις ΗΠΑ!

newsbeast

This entry was posted on Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2013 at 00:54 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply