Σχετική τροπολογία κατέθεσαν οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών

Καταργούνται οι διπλές συντάξεις βουλευτών, υπουργών, δημάρχων και πρώην νομαρχών

Καταργούνται οι διπλές συντάξεις που μπορούσαν να λαμβάνουν όσοι κατέχουν την βουλευτική ιδιότητα ή την θέση υπουργού – υφυπουργού, καθώς και οι αιρετοί πρόεδροι κοινοτήτων, οι δήμαρχοι και οι νομάρχες του προϊσχύοντος καθεστώτος.

Συγκεκριμένα καταργείται η διάταξη εκείνη του νόμου 3863/2010 που τους παρείχε την δυνατότητα είτε να συνεχίσουν την ασφάλισή τους στους κλάδους κύριας και επικουρικής σύνταξης και πρόνοιας, στους οποίους ήταν ασφαλισμένοι πριν την εκλογή τους, είτε να αναγνωρίσουν τον χρόνο της θητείας τους στους συγκεκριμένους κλάδους οποτεδήποτε (δηλαδή να μετράει ο χρόνος της θητείας τους τόσο για τη βουλευτική σύνταξη ή χορηγία, όσο και για τη σύνταξη από τον ασφαλιστικό φορέα που ασφαλίζονταν με την επαγγελματική τους ιδιότητα).

Η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε από τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών κκ. Ι. Βρούτση και Ι. Στουρνάρα στο νομοσχέδιο για τα εθνικά κληροδοτήματα, προβλέπει επίσης ότι η ανωτέρω διάταξη δεν έχει νόημα για όσους απέκτησαν ή αποκτήσουν τις εν λόγω ιδιότητες μετά την έναρξη ισχύος του ν. 4093/2012, δεδομένου ότι έπαυσαν να ισχύουν για τα πρόσωπα αυτά οι διατάξεις για τη βουλευτική σύνταξη και την χορηγία των δημάρχων και πλέον συνεχίζουν υποχρεωτικά την ασφάλισή τους στους φορείς που ασφαλίζοντας πριν την εκλογή τους.

Σταυρόπουλος Λάμπρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.