Με την αναμέτρηση Αϊντχόφεν – Μίλαν να ξεχωρίζει, ανοίγει η αυλαία των πλέι-οφς

Οι πρώτες μάχες για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Το σύνηθες για την σπουδαία Μίλαν, κάτοχο επτά κυπέλλων πρωταθλητριών Ευρώπης (δύο λιγότερα από την πρωτοπόρο στη σχετική λίστα Ρεάλ Μαδρίτης), ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν να βάζει πλώρη για την κατάκτηση του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού τροπαίου. Στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της για να καταφέρει σε πρώτη φάση να βρει μία θέση στους χρυσοφόρους ομίλους. Και έπειτα βλέπουμε…

Οι Ροσονέρι καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της φορμαρισμένης ολλανδικής Αϊντχόφεν η οποία μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμους επίσημους αγώνες, την ώρα που εκείνοι έχουν δώσει ως σήμερα μόνο φιλικά ματς, δίχως να έχουν πείσει ότι βρίσκονται στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας για ένα τέτοιο παιχνίδι.

«Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης μίας τόσο μεγάλης ομάδας. Και κατά δεύτερο λόγο ο ενθουσιασμός. Είμαστε μεν σε καλή κατάσταση, ωστόσο αυτή η Αϊντχόφεν είναι μία νεανική ομάδα και δεν πρέπει να παρασυρθεί» τόνισε ο τεχνικός της PSV κ. Φιλίπ Κοκού, ο οποίος ως παίκτης είχε σκοράρει δύο φορές στο νικηφόρο 3-1 επί της Μίλαν πριν από οκτώ χρόνια στο ίδιο γήπεδο δίχως ωστόσο στο τέλος να πανηγυρίσει. Ένα γκολ του Μάσιμο Αμπροζίνι στην παράταση έστειλε τους Ροσονέρι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στην αντίπερα όχθη, ο τεχνικός της Μίλαν κ. Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ποντάρει πολλά στην επιστροφή του ιταλού στράικερ Μάριο Μπαλοτέλι από τον οποίο, όπως δήλωσε, περιμένει «να κάνει τη διαφορά. Είναι αποφασιστικής σημασίας η επιστροφή του και όλοι ξέρουμε ότι είναι ικανός να κάνει πράγματα που λίγοι στον κόσμο μπορούν».

Η αναμέτρηση Αϊντχόφεν – Μίλαν είναι μία από τις πέντε αναμέτρησης που περιλαμβάνει το αποψινό (20/8) πρώτο πιάτο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα άλλα ματς με φόντο την συμμετοχή στους ομίλους της χρυσοφόρας διοργάνωσης είναι: Σαχτάρ Καραγκαντί – Σέλτικ (17.00), Πάσος Φερέιρα – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης , Βικτόρια Πλζεν – Μάριμπορ, Λυών – Ρεάλ Σοσιδεδάδ (21.45).

Αύριο θα παίξουν οι Σάλκε – ΠΑΟΚ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Αούστρια Βιέννης, Λουντογκόρετς – Βασιλεία, Στεάουα Βουκουρεστίου – Λέγκια Βαρσοβίας, Φενερμπαχτσέ – Αρσεναλ (21/45). Οι επαναληπτικού θα διεξαχθούν στις 27 και 28 Αυγούστου.

Αρναούτογλου Βαγγέλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.