ΟΙ 22 “ΚΑΥΤΕΣ” ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότηταςΜέσα σε αυστηρό χρονοδιάγραμμα 22 ημερών, που αρχίζει από την ερχόμενη Τετάρτη, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες τόσο για μείωση προσωπικού σε όσα νοσοκομεία εκτιμά το υπουργείο Υγείας ότι οι εργαζόμενοι πλεονάζουν όσο και για τις μετακινήσεις προσωπικού για κάλυψη κενών θέσεων.

Στη διαδικασία αυτή το χρονοδιάγραμμα, το οποίο αποκλειστικά δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», προβλέπει και έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για κατάργηση θέσεων στα νοσοκομεία υποδοχής κατά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα, κάτι που θα γίνει την Παρασκευή 23 Αυγούστου, αφού προηγηθεί η γνωστοποίηση στο «Κεντρικό Τριμελές Συμβούλιο» και των κενών θέσεων στα νοσοκομεία υποδοχής.

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, το ειδικό τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας εκδίδει τον τελικό πίνακα διαθεσιμότητας. Την ίδια ημέρα προχωρεί και η έκδοση ατομικών διαπιστωτικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα. Από την ημέρα αυτή και μετά την έκδοση των ατομικών διαπιστωτικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα περικόπτεται ο μισθός των υπαλλήλων κατά 25%. Ειδικότερα, το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών στο υπουργείο Υγείας προβλέπει:

  • 21/8/2013: Σύσταση Ειδικού Τριμελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου υπουργείου Υγείας. Συγκρότηση. Ορισμός μελών. Ολοκλήρωση αξιολόγησης δομών, η οποία θα περιέχει τις πλεονάζουσες και τις κενές θέσεις κατά εκπαιδευτική κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα.
  • 22/8/2013: Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για έγκριση του σχεδίου αξιολόγησης δομών. Γνωστοποίηση από το υπουργείο Υγείας των κενών θέσεων στα νοσοκομεία υποδοχής κατά κατηγορίες, κλάδους ή/και ειδικότητες στο Κεντρικό Τριμελές Συμβούλιο.
  • 23/8/2013: Εκδοση ΚΥΑ για κατάργηση θέσεων στα νοσοκομεία υποδοχής κατά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα. Εφόσον είναι αναγκαίο: Εκδοση ΚΥΑ σύστασης θέσεων στα νοσοκομεία υποδοχής κατά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα (στην περίπτωση που δεν υπάρχουν ήδη κενές στους φορείς υποδοχής, βάσει των εκθέσεων αξιολόγησης και των σχεδίων στελέχωσης που θα έχουν εγκριθεί από το ΚΣΜ).
  • 26/8/2013: Σύνταξη πινάκων συνδρομής κριτηρίων σε ψηφιακή μορφή από τις Δ/νσεις Διοικητικού των φορέων προέλευσης, σύμφωνα με ενιαίο λογισμικό που παρέχει για τον σκοπό αυτό το ΑΣΕΠ. Η ΥΑ για τη διαθεσιμότητα (του ΥΔΜΗΔ) θέτει έως 15 ημέρες προθεσμία για τη σύνταξη των πινάκων από τις Δ/νσεις Διοικητικού.

Οι πίνακες
Το ΑΣΕΠ -αυθημερόν- καταρτίζει πίνακα κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας και τον διαβιβάζει στο ειδικό τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο. Το ειδικό τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας εκδίδει τον τελικό πίνακα διαθεσιμότητας. Εκδοση ατομικών διαπιστωτικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα. Από την ημερομηνία αυτή και μετά την έκδοση των ατομικών διαπιστωτικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα περικόπτεται ο μισθός των υπαλλήλων κατά 25%.

  • 27/8/2013: Συνεδρίαση Κεντρικού Τριμελούς Συμβουλίου και διατύπωσης γνώμης για τον αριθμό και τα απαιτούμενα προσόντα των υπαλλήλων κατά κατηγορίες, κλάδους ή/και ειδικότητες που θα μετακινηθούν. Εκδοση ανακοίνωσης υπουργού ΔΜΗΔ. Δημοσίευση σε ΦΕΚ. Εναρξη δεκαπενθήμερης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
  • 11/9/2013: Λήξη αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους.
  • 12/9/2013: Σύνταξη πινάκων συνδρομής κριτηρίων σε ψηφιακή μορφή από τις Δ/νσεις Διοικητικού των φορέων προέλευσης, σύμφωνα με το ενιαίο λογισμικό που παρέχει για τον σκοπό αυτό το ΑΣΕΠ.
  • 13/9/2013: Το ΑΣΕΠ καταρτίζει πίνακα βαθμολογίας και κατάταξης υπαλλήλων, ανά φορέα υποδοχής, κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα. Το ειδικό τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο του υπ. Υγείας γνωμοδοτεί για τη σειρά προτεραιότητας με την οποία οι διαθέσιμοι υπάλληλοι μπορούν να μεταταχθούν/μεταφερθούν και εκδίδει τον τελικό πίνακα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
jkritikos@pegasus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.