Μετά το ιατροδικαστικό πόρισμα

Μήνυση σε οδηγό και ελεγκτή του τρόλεϊ από την οικογένεια του 19χρονου

Μήνυση κατά του ελεγκτή και του οδηγού του τρόλευ, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, κατέθεσε η οικογένεια του 19χρονου, που έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το όχημα κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων.

Η κίνηση έρχεται λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές για τα ευρήματα των ιατροδικάστών, που επιβεβαιώνουν ότι προηγήθηκε συμπλοκή της πτώσης του 19χρονου, ο οποιος όπως όλα δείχνουν έπεσε από το τρόλευ με την πλάτη.

Μιλώντας στο MEGA χθες, ο πατέρας του 19χρονου επιμένει στην εκδοχή ότι ο γιος του σπρώχθηκε από το τρόλεϊ και δεν έπεσε μόνος του.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας που βασίζονται σε μαρτυρίες επιβατών, προηγήθηκε της πτώσης από το όχημα, συμπλοκή του ελεγκτή με τον νέο κι ότι και ο οδηγός υποστήριζε τη συμπεριφορά του ελεγκτή.

“Καταλήγουμε νομικά στην άποψη ότι υπάρχει πράγματι αυτό το σοβαρότατο αδίκημα σε βάρος του παιδιού το οποίο επιστηρίζεται με βάση τα στοιχεία τα οποία εμείς αξιολογούμε στην ψυχολογική και σωματική εξώθηση κυριολεκτικά του παιδιού από το τρόλεϊ”, είπε ο δικηγόρος κ. Γιώργος Παπαναγιώτου στο MEGA.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις έρευνες αλλά και την ιατροδικαστική εξέταση: επιβεβαιώνονται οι μαρτυρίες οτι ελεγκτής και 19χρονος ήρθαν στα χέρια, δεν υπάρχουν ευρήματα για το αν κάποιος έσπρωξε τον άτυχο νέο, αποδυναμώνεται ωστόσο η εκδοχή ότι το πόδι του πιάστηκε στην πόρτα.

Η οικογένεια όρισε δικό της πραγματογνώμονα ο οποίος εξέτασε το πρωί το τρόλεϋ παρουσία του συναδέλφου του που έχει οριστεί από την εισαγγελία. Σύμφωνα με τον κ. Μαδιά, ο οποίος μίλησε στο MEGA, ο 19χρονος δε θα μπορούσε να ενεργοποιήσει μόνος του το μπουτόν.

Το κρισιμο ερώτημα για το πώς και το πότε άνοιξε η πόρτα του τρόλεϋ παραμένει. Οι δικηγόροι της οικογένειας ζήτησαν να γίνει και δακτυλοσκόπηση στο μπουτόν.

Στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση δείχνουν ότι ο 19χρονος έπεσε με την πλάτη από το τρόλεϋ, κάτι που σύμφωνα με την οικογένειά του ενισχύει την άποψη ότι ο άτυχος νέος δεν πήδηξε από το όχημα όπως αρχικά είχε ειπωθεί.

Οπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι της οικογένειας πολλές από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων συμπίπτουν όμως υπάρχουν ακόμη σκοτεινά σημεία, γι αυτό και η οικογένεια του άτυχου νεου απευθύνει νέα έκκληση να καταθέσει όποιος γνωρίζει τi συνέβη το μοιραίο βράδυ της 13ης Αυγούστου.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.