Με τον Ιβάν Μπρέσεβιτς να σκοράρει δις και βελτιωμένο πρόσωπο στην επανάληψη η ΑΕΚ επικράτησε 3-1 του Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο – Δέλλας: «Θέλω κι άλλη βελτίωση»

Έβγαλε… άσο Μπρέσεβιτς με ΡήγαΜουδιασμένη και ακίνδυνη και πάλι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αισθητά βελτιωμένη στην επανάληψη παρουσιάστηκε σε ένα ακόμη φιλικό η ΑΕΚ, επικρατώντας 3-1 του Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο.

Ο Ιβάν Μπρέσεβιτς στο 67’ και το 72’ παρουσίασε δείγματα του φορ που θέλει από τον ίδιο να είναι ο Τραϊανός Δέλλας, ενώ ο Παληαρούτας είχε ανοίξει το σκορ στο 45’, προτού οι γηπεδούχοι ισοφαρίσουν στο 59’ εκθέτοντας κάποιες αμυντικές αδυναμίες των «κιτρινόμαυρων».

Φλύαρη υπεροχή

Πειραματική ενδεκάδα σε διάταξη 4-4-2 παρέταξε και σε αυτό το φιλικό ο Τραϊανός Δέλλας. Καραγκιολίδης στο τέρμα, Τσουκαλάς και Γεωργέας στο δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, Τζανετόπουλος και Ντούμπερετ ως στόπερ, Ζιβάνοβιτς αμυντικό χαφ με εσωτερικούς μέσους τους Ρόβα και Κάτσικας και τον Παληαρούτα ως επιτελικό χαφ πίσω από τους Παυλή και Θαναηλάκη, ήταν οι επιλογές του «Κολοσσού».

Πίεση, συντριπτική κατοχή, κανένας κίνδυνος για την εστία της, αλλά και λιγοστές ευκαιρίες λόγω προβλήματος στην τελική πάσα ήταν τα στοιχεία που συνέθεταν την εικόνα της «Ένωσης» στο πρώτο μέρος. Τη λαϊκή απαίτηση των περίπου 1.000 φίλων της ΑΕΚ για ένα γκολ ανέλαβε να ικανοποιήσει ο Παληαρούτας, με σουτ από το ύψος της περιοχής στο τελευταίο λεπτό του 45λεπτου.

Καλύτερη στο δεύτερο

Στο δεύτερο μέρος άλλαξαν οι δέκα πλην του τερματοφύλακα, αλλά και η διάταξη που έγινε 4-2-3-1. Αργυρίου και Τσουμάγκας κάλυπταν τα άκρα και οι Σταθάκης-Κέζος το κέντρο της άμυνας, Κορδέρο και Ανάκογλου ήταν τα δύο κεντρικά χαφ, μπροστά τους κινούνταν οι Πεταυράκης, Δημγκιόκας και Καζβιρόπουλος, ενώ την αντίπαλη περιοχή «γέμιζε» ο Μπρέσεβιτς. Το νέο σχήμα ήταν πιο δραστήριο, αλλά Κορδέρο και Μπρέσεβιτς έχασαν ευκαιρίες και οι γηπεδούχοι στην παρθενική τους καλή στιγμή ισοφάρισαν. Στο 59’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπίκα παρουσιάστηκε μεγάλο κενό στην άμυνα και με παρέμβαση του Χατζή ήρθε το 1-1.

Μετά από ένα πεντάλεπτο, που χρειάστηκαν για να ξεπεράσουν το σοκ, οι «κιτρινόμαυροι» αντέδρασαν με τον Μπρέσεβιτς. Στο 67’ από την πάσα του Πεταυράκη ο Κροάτης πέρασε και τον αντίπαλο γκολκίπερ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 72’ από εκτέλεση φάουλ του Δημγκιόκα σκόραρε με κεφαλιά κάνοντας το 3-1. Η ΑΕΚ απείλησε με τον Πεταυράκη (75’), αλλά κι απειλήθηκε (80’) με τον Ντούνη να αποκρούει σε τετ-α-τετ. Κάποια σουτ από Τζάθα και Κορδέρο έσπασαν τη μονοτονία μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Καραγκιολίδης (35’ Βούρας, 73’ Ντούνης), Ντούμπερετ (46’ Σταθάκης, 80’ Τσούπρος), Τζανετόπουλος (46’ Κέζος), Τσουκαλάς (46’ Αργυρίου), Γεωργέας (46’ Τσουμάγκας, 80’ Τζάθας), Ζιβάνοβιτς (46’ Κορδέρο), Ρόβας (46’ Ανάκογλου), Κάτσικας (46’ Πεταυράκης), Παληαρούτας (46’ Καζβιρόπουλος), Παυλής (46’ Δημγκιόκας, 80’ Μούργκα), Θαναηλάκης (46’ Μπρέσεβιτς, 80’ Τσεβάς).

Δέλλας: «Θέλω κι άλλη βελτίωση»

Σημάδια βελτίωσης διέκρινε ο Τραϊανός Δέλλας στην εικόνα της ΑΕΚ, όπως δήλωσε μετά τη νίκη με 3-1 επί του Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο, επισημαίνοντας-ωστόσο-πως υπάρχουν αρκετά πράγματα που χρήζουν διόρθωσης.

«Σε αυτά τα δύο φιλικά δοκιμάσαμε όλους τους παίκτες που είχαμε στη ομάδα. Θέλαμε να δούμε όλα τα παιδιά, σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται. Δοκιμάσαμε ένα καινούργιο σύστημα στο πρώτο ημίχρονο. Όπως σας είπα και την προηγούμενη φορά, υπάρχουν και θετικά και αρνητικά. Κάθε φορά θέλω να κρατάμε τα θετικά και τα αρνητικά να προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε, ώστε παιχνίδι με παιχνίδι να είμαστε καλύτεροι και να προσφέρουμε καλύτερο θέαμα. Παράλληλα να παίρνουμε τα αποτελέσματα που χρειάζεται αυτή η κατηγορία, για να φύγουμε από εκεί γρήγορα», τόνισε ο προπονητής της «Ένωσης».

«Σίγουρα είδα κάποια πράγματα που λειτουργούν καλύτερα, αλλά είδαμε και πάλι κάποια λάθη που θα πρέπει να δουλέψουμε και πρέπει να βελτιώσουμε. Τα οποία επαναλαμβάνονται Αυτά πρέπει να διορθώσουμε και ελαττώσουμε. Βρίσκεστε και εσείς καθημερινά κοντά στην ομάδα και βλέπετε τα πράγματα που συζητάμε με τους παίκτες. Εμείς προσπαθούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και παιχνίδι με παιχνίδι να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι».

Για το 4-4-2 και το 4-2-3-1 που δοκίμασε ανά ημίχρονο, ανέφερε: «Έχω στο μυαλό μου κάποια πράγματα. Σήμερα δοκίμασα και σύστημα και πρόσωπα σε διάφορες θέσεις. Αυτό με ενδιαφέρει πολύ γιατί θέλω να δω τη χημεία όλων των παικτών. Ποιος ταιριάζει με ποιόν. Μέσα από την δουλειά και θα δούμε πως θα προσχωρήσουμε από δω και πέρα. Εγώ αυτό που κρατάω είναι τα καλά στοιχεία, την ποιότητα των παικτών που έχουμε. Και όπως είπα. Να δώσουμε μεγάλη προσοχή στα πράγματα που κάνουμε λάθος γιατί στην συγκεκριμένη κατηγορία μπορεί να κοστίσουν και να χάσουμε κάποιο ματς που δεν δικαιούμαστε να χάσουμε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις λεπτομέρειες, γιατί η λεπτομέρεια μπορεί να κρίνει ένα ολόκληρο παιχνίδι».

Όσο για το αν θα συνεχίζει να πειραματίζεται με τις διατάξεις της ομάδας του, είπε: «Τα πολλά συστήματα μπερδεύουν τους παίκτες. Δεν νομίζω να μπούμε σε περαιτέρω πειραματισμούς. Έχω στο μυαλό μου αρκετά πράγματα, έχω κατασταλάξει σε κάποια. Αλλά μέρα με την μέρα αλλά και με την δουλειά που έχουμε, μην ξεχνάτε ότι έχουμε ακόμα ένα μήνα μπροστά μας, η κούραση είναι των παιδιών είναι μεγάλη, σταδιακά θα φτάσουμε εκεί που πρέπει. Εγώ έμεινα ικανοποιημένος από την διάθεση που δείχνουν στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Δεν υστερεί κανείς τους, και οι μικροί ακόμα από τις ακαδημίες που έχουν έρθει μαζί μας. Στόχος είναι να μπορέσουμε να βγάλουμε και κάποια από αυτά τα παιδιά. Και μαζί με τους έμπειρους και πολύ καλούς παίκτες που έχουμε, να χτίσουμε μια ομάδα που να έχει παρόν και μέλλον».

Τέλος, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για το αν επίκεινται προσθήκες: «Δεν θέλω να πω κάτι για αυτό. Εγώ δουλεύω με αυτά τα παιδιά. Αυτούς στηρίζω. Δεν υπάρχει κάτι να σας πω αυτή την στιγμή. Υπάρχουν άνθρωποι που συζητάω μαζί τους και όταν είναι κάτι θα το μάθετε».

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.