Φέρτε του την Σάλκε!Ο κόσμος του ζήτησε «διπλό στην Γερμανία»! Κι ο ΠΑΟΚ –στην πρεμιέρα του στην Σούπερ Λίγκα- έδειξε έτοιμος να κυνηγήσει το σεντόνι στα διπλά παιχνίδια με την Σάλκε.

Στην γεμάτη Τούμπα, ο «Δικέφαλος του βορρά» επικράτησε εύκολα της Ξάνθης με 3-0 και η ψυχολογία του είναι πλέον στα ύψη.

Ο Βίτορ άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος, ενώ ακολούθησαν ακόμη δύο τέρματα στο δεύτερο με τον κορυφαίο του αγώνα, Λούκας (πέναλτι) και τον Αθανασιάδη. Με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς οι ακρίτες, λόγω αποβολής του Μπαξεβανίδη (στην φάση του δεύτερου γκολ), είχε και δοκάρι ο Κλάους.

Το ματς

Ο κόσμος του ήταν εκεί. Ο έλεγχος του παιχνιδιού ήταν δικός του. Αλλά, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει ρυθμό με τίποτα. Ο Καραγεωργίου είχε «διαβάσει» άριστα τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν έβρισκαν χώρους να δράσουν. Έτσι, τα πρώτα 20 λεπτά… έφυγαν, χωρίς να κρατάμε κάποια ανάμνηση και να περιμένουμε κάτι καλύτερο στο άμεσο μέλλον, γιατί πάνω από όλα ο «Δικέφαλος» είχε στην ενδεκάδα του τα… υλικά να φτιάξει κάτι καλό και «νόστιμο»!

Όσο περνούσε η ώρα, ο Στοχ το ‘παιρνε πάνω του. Η βολίδα του όμως, δεν δημιούργησε ιδιαίτερο κίνδυνο, με τον Κυριακίδη να απομακρύνει, έστω και δύσκολα. Η υπεροχή ήταν καθολικά υπέρ των γηπεδούχων που προσπαθούσαν να ανοίξουν δρόμους. Κι αφού η ανάποδη κεφαλιά του Βίτορ πέρασε ελάχιστα άουτ, κι αφού η «βόμβα» του Στοχ είχε ίδια εξέλιξη, μπήκε εν τέλει «φωτιά» στην Τούμπα. Στο 43’ ο Πορτογάλος στόπερ των «ασπρόμαυρων» σημάδεψε σωστά με το κεφάλι και με το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, έδωσε το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς.

Το πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους ήταν ότι χειρότερο είχαμε δει (μέχρι εκείνη τη στιγμή) στην Τούμπα. Κακός ο ΠΑΟΚ, κυκλοφορούσε άσκοπα τη μπάλα η Ξάνθη και οι θεατές μάλλον δεν ένιωθαν ιδιαίτερα τυχεροί με αυτό που παρακολουθούσαν. Στη συνέχεια, όμως, τα πάντα άλλαξαν. Στο 66’ ο Σαλπιγγίδης ανετράπη στην περιοχή της Ξάνθης, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, ο Μπαξεβανίδης αποβλήθηκε και ο Λούκας ευστόχησε για το 2-0. Ουσιαστικά, κάπου εκεί μπήκε τέλος στην τελετή, όσον αφορά τον μετέπειτα νικητή.

Γιατί ως προς το θέαμα, ο ΠΑΟΚ ξαναβρήκε τον εαυτό του. Πριν καλά-καλά περάσουν πέντε λεπτά, ο Λούκας με μαεστρικό τρόπο, έστρωσε τη μπάλα στον Αθανασιάδη, ο οποίος αφύλαχτος και εν κινήσει διεύρυνε τον «αέρα» των γηπεδούχων στο 3-0. Μάλιστα, ο Κλάους θα μπορούσε να «πυροβολήσει» ξανά, αλλά το δοκάρι του Κυριακίδη σταμάτησε την κεφαλιά του. Στα τελευταία δέκα λεπτά, τίποτα δεν άλλαξε, με τους φίλους του ΠΑΟΚ να ζητούν (ξανά) με την λήξη της αναμέτρησης, τι άλλο; Το διπλό στην Γερμανία επί της Σάλκε, που θα βάλει σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ την ομάδα τους.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-SKODA Ξάνθη για την 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο (76’ Σκόνδρας), Κίτσιου, Λόπεθ, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας, Στοχ (72’ Ολίσε), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (80’ Νέτσιντ)

Στον πάγκο: Γλύκος, Κατσικάς, Κάτσε, Γεωργιάδης

Ξάνθη (Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Παΐτό, Βάλλας, Κομεσίδης, Γκοχουρί, Μπαξεβανίδης (46’ Φλίσκας), Ντε Γκούζμαν, Μάνταλος, Μαρσελίνιο (71’ Μπέρτος), Μαρίν, Βασιλακάκης (57’ Σολάρι)

Στον πάγκο: Τσέμα, Γούτας, Τριάδης, Ράνος

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.