Δεν δίνει λύση για τα προβλήματα των υπανάπτυκτων περιοχών του πλανήτη

Μπιλ Γκέιτς: «Αχρηστο για τους φτωχούς το wi-fi αερόστατο της Google»

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένα παιδάκι που έχει ελονοσία, με το που δει ένα wi-fi αερόστατο στον ουρανό, θα αισθανθεί καλύτερα», δήλωσε ο πρόεδρος της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

Ο 57χρονος Γκέιτς, ιδρυτής και πρόεδρος της Microsoft, της πιο επιτυχημένης εταιρίας λογισμικών, με περιουσία που τον κατατάσσει στις πρώτες θέσεις στις λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη,  αντιτάσσεται στην πραγματοποίηση του Project Loon της Google, που αφορά τη δημιουργία αερόστατων με ενσωματωμένο πομποδέκτη παροχής ασύρματου ίντερνετ. Ο στόχος είναι φτωχές περιοχές που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν για να έχουν ίντερνετ, να μπορούν να μπαίνουν σε αυτό μέσω ενός ασύρματου μόντεμ (συσκευή παροχής ίντερνετ) που θα «ίπταται».

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft που πλέον ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τη φιλανθρωπία, δήλωσε πως άλλου είδους προσπάθειες πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να βοηθηθούν οι δοκιμαζόμενες χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.

«Όταν πεθαίνεις από την ελονοσία, όταν ένα παιδάκι υποφέρει από τη διάρροια, δεν θα βοηθήσει κανένα ιστολόγιο. Προφανώς και είμαι θερμός υποστηρικτής της τεχνολογικής ανάπτυξης, αλλά δεν πιστεύω ότι μία τέτοιου είδους βοήθεια θα ανακουφίσει ουσιαστικά τις φτωχές χώρες του πλανήτη» δήλωσε.

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει ιδρύσει με την σύζυγό του Μελίντα Γκέιτς το Bill & Melinda Gates Foundation το οποίο ασχολείται, μεταξύ πολλών άλλων, με την καταπολέμηση της ελονοσίας. Το ίδρυμα έχει διαθέσει τουλάχιστον 2 δις δολάρια στην έρευνα για την εύρεση νέου ισχυρού και πρακτικού εμβολίου για την ασθένεια.

«Όλοι έχουν τις προτεραιότητες τους. Το πρόγραμμα Google Loon δεν φαντάζει στα μάτια μου ως λύση στα προβλήματα του τρίτου κόσμου. Σαν ιδέα, ιπτάμενα αεροσκάφη που θα πετάνε και θα παρέχουν ίντερνετ έχει πλάκα, αλλά δεν νομίζω ότι θα υποστήριζα ένα τέτοιο σχέδιο για τις χώρες που οι κάτοικοί τους υποφέρουν» κατέληξε ο Γκέιτς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.