ΔΙΑΣΗΜΟΙ, ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ…ΣΕΞ

Φωτογραφία: © Vincent Capman / Paris Match Μακριά από την κρίση, η γιορτή συνεχίζεται. Στα σοκάκια και στις παραλίες της Μυκόνου, η ατμόσφαιρα είναι αλέγρα και ξένοιαστη και η πικρή πραγματικότητα του μνημονίου μοιάζει να…εξαφανίζεται υπό τους ήχους των καλοκαιρινών «χιτ» στα κλαμπ όπου ντόπιοι και τουρίστες διασκεδάζουν μέχρι τελικής πτώσεως.

Ξεκινώντας την περιήγησή του, ο απεσταλμένος του γαλλικού περιοδικού «Paris Match» επισημαίνει ότι ότι την δεκαετία του ’50 , όταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης έφθασε στο γραφικό νησί των Κυκλάδων, ήταν σαν να έδωσε το σύνθημα στο διεθνές τζετ σετ να τον ακολουθήσει σε ένα μεγάλο πάρτι με συρτάκι, ούζο και θέα το απέραντο γαλάζιο.

«Αν η Ελλάδα ασφυκτιά από την οικονομική κρίση, η τελευταία πνίγεται στα ανοιχτά της Μυκόνου» λέει εύθυμα ένας ντόπιος που μίλησε στο γαλλικό περιοδικό.

«Το παραδεισένιο νησί των Κυκλάδων, μυστηριώδες, ρομαντικό, με την εορταστική ατμόσφαιρα, είναι ένας από τους πιο χλιδάτους (μπλινγκ-μπλινγκ όπως λένε οι Γάλλοι) ευρωπαϊκούς προορισμούς, μαζί με το Σεν Τροπέ και τη νυχτόβια Ίμπιζα…Η εξαιρετική ενέργεια του νησιού μεταδίδεται στους κατοίκους της. Ένα υπερφυσικό φαινόμενο που εξηγεί, σύμφωνα με τους τελευταίους, την αυξημένη και ακόρεστη σεξουαλική τους όρεξη…Γιατί όχι!» σημειώνει ο αρθρογράφος.

Ο απεσταλμένος του Paris Match, περιδιαβαίνει γνωστές πλαζ, σοκάκια και μαγαζιά, παρατηρώντας τα ακριβά γιοτ, απολαμβάνοντας τα ουζάκια και τους νόστιμους ψαρομεζέδες που πηγαινοέρχονται, το κέφι και το μπρίο, «χαζεύοντας» τους διάσημους επισκέπτες, μεγιστάνες και σταρ του Χόλιγουντ που τιμούν το νησί, όπως η Σοφία Βεργκάρα η οποία βρέθηκε φέτος στο στόχαστρο των ακούραστων παπαράτσι.

Το 1970 οι τουρίστες στη Μύκονο δεν ξεπερνούσαν τις 150.000, τώρα φθάνουν τα 2 εκατομμύρια, επισημαίνεται στο αφιέρωμα του περιοδικού. Σε ένα νησί, όπου «οι πολυτελείες βίλες στους λόφους, είναι πιο πολλές από τις εκκλησίες», τα ιδιωτικά τζετ πολλαπλασιάζονται συνεχώς και είναι πολύ πιθανό, κάνοντας βόλτα, να πέσεις πάνω στον Τζόνι Ντεπ, να συναντήσεις τον Μπιλ Κλίντον, τους γαλαζοαίματους του Μονακό, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ ή κάποιον διάσημο σχεδιαστή, όπως ο Γκοτιέ και ο Αρμάνι.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.