ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΩΜΑ ΓΙΑ 1,5 ΧΡΟΝΟ

Πέθανε ο Ολλανδός πρίγκιπας Γιόχαν ΦρίζοΤην τελευταία του πνοή άφησε την Δευτέρα (12/8), σε ηλικία 44 ετών ο Ολλανδός πρίγκιπας Γιόχαν Φρίζο, ο οποίος βρισκόταν σε κώμα για περίπου ενάμιση χρόνο, έπειτα από ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι στο Λεχ της Αυστρίας.

Τον προηγούμενο μήνα ο Φρίζο μεταφέρθηκε από νοσοκομείο του Λονδίνου στη Χάγη, αλλά από τότε παρουσίαζε διάφορες επιπλοκές.

Ο Φρίζο είχε χτυπηθεί από χιονοστιβάδα τον Φεβρουάριο του 2012 και είχε μείνει θαμμένος στο χιόνι για 15 λεπτά περίπου.

Ενας βομβητής έκτακτης ανάγκης που φορούσε διευκόλυνε τους διασώστες να τον εντοπίσουν, αλλά οι γιατροί στο Ίνσμπρουκ είχαν αναφέρει ότι τους πήρε λίγη ώρα για να τον επαναφέρουν και ότι είχε υποστεί μεγάλη βλάβη στον εγκέφαλο. Είχαν προσθέσει, δε, ότι υπέστη καρδιακή προσβολή που διήρκεσε περίπου 50 λεπτά.

Στη συνέχεια έγινε αεροδιακομιδή του στο Λονδίνο, όπου νοσηλεύτηκε σε ειδική νευρολογική μονάδα του νοσοκομείου Ουέλινγκτον και από εκεί στο παλάτι στη Χάγη, όπου δεχόταν την φροντίδα ειδικής ιατρικής ομάδας.

Φεβρουάριος 2011: Ο πρίγκιπας Φρίζο με την οικογένειά του στο Λεχ της Αυστρίας, ένα χρόνο πριν από το ατύχημα που έμελε να του στοιχίσει τη ζωή

Φεβρουάριος 2011: Ο πρίγκιπας Φρίζο με την οικογένειά του στο Λεχ της Αυστρίας, ένα χρόνο πριν από το ατύχημα που έμελε να του στοιχίσει τη ζωή

Η επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι αναφέρει: «Ο πρίγκιπας Φρίζο εξέπνευσε έπειτα από επιπλοκές συνεπεία της έλλειψης οξυγόνωσης του εγκεφάλου του μετά το ατύχημά του στις 17 Φεβρουαρίου 2012».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο πρίγκιπας πέθανε χθες το πρωί στη Χάγη.

Απλοί άνθρωποι αφήνουν λίγα λουλούδια έξω από τα ανάκτορα στη Χάγη ως φόρο τιμής για τον χαμό του πρίγκιπα

Απλοί άνθρωποι αφήνουν λίγα λουλούδια έξω από τα ανάκτορα στη Χάγη ως φόρο τιμής για τον χαμό του πρίγκιπα

Λίγο πριν γίνει βασιλιάς, διαδεχόμενος την βασίλισσα Βεατρίκη, ο μεγαλύτερος αδελφός του Γιόχαν Φρίζο, Βίλεμ-Αλεξάντερ, μίλησε τον Απρίλιο για τη δύσκολη κατάσταση που βίωνε η οικογένεια για περισσότερο από ένα χρόνο,.

Η σύζυγος του Φρίζο και η Βεατρίκη έκαναν το καλύτερο για αυτόν καθημερινά προκειμένου «να του δώσουν μία ευκαιρία», είχε συμπληρώσει ο Βίλεμ-Αλεξάντερ.

Ο πρίγκιπας Φρίζο ήταν ο δεύτερος από τους τρεις γιους της βασίλισσας Βεατρίκης, αλλά δεν ήταν στη σειρά διαδοχής μετά το γάμο του με τη Μαμπέλ το 2004, λόγω της πρότερων σχέσεών της με διαβόητο ολλανδό κακοποιό, εμπλεκόμενο σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο Φρίζο και η Μαμπέλ απέκτησαν δύο κόρες, τη Λουάνα και τη Ζάρια.

Η Μαμπέλ, όπως αναφέρεουν πηγές προσκείμενες στο παλάτι, πέρασε τα 45α γενέθλιά της χθες στο προσκεφάλι του.

Πηγές του παλατιού ανέφεραν ότι ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ και η σύζυγός του Μαξίμα επέστρεψαν εσπευσμένα από τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο οποίος επίσης επέστρεψε νωρίτερα από τις διακοπές του λόγω του συμβάντος, δήλωσε ότι πρόκειται για μία μαύρη και γεμάτη θλίψη ημέρα για τη βασιλική οικογένεια.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.