Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νίκη της Apple έναντι της Samsung για τις πατέντες

12 Αυγούστου, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Νίκη της Apple έναντι της Samsung για τις πατέντεςΜία σημαντική νίκη πέτυχε η Apple έναντι της Samsung στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης μεταξύ των δύο τεχνολογικών κολοσσών, που μαίνεται σε πολλές χώρες.

Η σύγκρουση της Apple με τη Samsung αφορά στα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας και η σχετική δικαστική διαμάχη είχε ξεκινήσει από το 2011. Η Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου στις ΗΠΑ δικαίωσε την Αpple, κρίνοντας ότι η Samsung παραβιάζει συγκεκριμένες πατέντες στην παραγωγή κινητών τηλεφώνων, media players και tablets και ότι θα πρέπει να αποσύρει τα προϊόντα της από την αμερικανική αγορά.

Η απόφαση ισχύει για δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας: την τεχνολογία οθόνης αφής κα την υποδοχή ήχου στις συσκευές.

Σύμφωνα με το Έθνος, την απόφαση καλείται να επανεξετάσει ο αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα εντός 60 ημερών, αν και οι αναλυτές λένε ότι είναι απίθανο να την ανατρέψει.

Σημειώνεται ότι εκκρεμούν άλλες εννέα δικαστικές μάχες μεταξύ των δύο εταιρειών ανά τον κόσμο.

This entry was posted on Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2013 at 21:36 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply