ΔΕΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Επεισόδια στο Κέντρο Μεταναστών ΑμυγδαλέζαςΣοβαρά επεισόδια προκάλεσαν αργά το βράδυ του Σαββάτου οι λαθρομετανάτες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας. Διάφορα άτομα βγήκαν στο προαύλιο και αφού έκαψαν στρώματα και σεντόνια, άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, αρνούμενοι να επιστρέψουν στους χώρους διαμονής τους.

Σύμφωνα με το Έθνος, τα επεισόδια άρχισαν μετά το βραδυνό φαγητό, όταν ομάδες αλλοδαπών, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, επιτέθηκαν ξαφνικά στους αστυνομικούς που βρίσκονται στον χώρο του Κέντρου.

Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στα στρώματα και τα σεντόνια, καθώς και στους χώρους όπου κοιμούνται.

Πυροσβεστικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικοί απο διάφορες υπηρεσίες έσπευσαν στο Κέντρο Κράτησης προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν απόδραση.

Οι πυροσβέστες έως τα μεσάνυκτα είχαν σβήσει τις φωτιές, αποτρέποντας την επέκτασή τους και σε άλλους χώρους του Κέντρου.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, αιτία των επεισοδίων ήταν η παράταση του χρόνου κράτησης των λαθρομεταναστών.

Μετά τα επεισόδια ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ελέγχους στους χώρους γύρω από το Κέντρο Φιλοξενίας, για τον τον εντοπισμό τυχόν δραπετών.

Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.