Δεν βλέπει παράταση για τις δηλώσεις

Το ενδεχόμενο εξαίρεσης των επιχειρήσεων με μικρό τζίρο, κάτω των 25.000 ευρώ, από τον ΦΠΑ «εξετάζεται με θετικό πνεύμα» λέει ο γενικός γραμματέας Δημόσιων Εσόδων Χ.Θεοχάρης, σημειώνοντας σε συνέντευξή του πως δεν υπάρχει κάτι νεότερο για την ώρα.

«Η πίεση για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας το προηγούμενο διάστημα αλλά και αυτή που έρχεται με τον φόρο ακινήτων δεν μας άφησε περιθώρια για πολλές αλλαγές» λέει σχετικά ο Χ.Θεοχάρης σε συνέντευξή του στην Ημερησία του Σαββάτου.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας δεν βλέπει πρόβλημα στο ρυθμό υποβολής των δηλώσεων που να οδηγεί σε νέα παράταση.

Όσον αφορά την δυνατότητα που είχε δοθεί πέρυσι για αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος σε δόσεις, σημειώνει πως ήταν έκτακτο μέτρο και δεν πρόκειται να επαναληφθεί καθώς «η φετινή επιβάρυνση είναι πολύ μικρότερη από πέρσι».

Τέλος, σχετικά με τις αποδείξεις, ο γενικός γραμματέας αναφέρει πως το υπουργείο βρίσκεται στη φάση αξιολόγησης των προτάσεων ώστε να έχει συγκεκριμένη πρόταση τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα ετοιμαστεί το νομοσχέδιο για τα φορολογικά κίνητρα.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.