Αρετή Τσοχατζοπούλου: Είπα τη μισή αλήθεια για να καλύψω τον πατέρα μου Σε ομολογία ότι «κάλυψε» τον πατέρα της στο στάδιο της ανάκρισης προχώρησε, με δάκρυα στα μάτια, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, απολογούμενη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση πολιτικής διαφθοράς του πρώην υπουργού Άμυνας.

Η κόρη του βασικού κατηγορούμενου, συντετριμμένη, ομολόγησε στους δικαστές ότι ήταν απόφασή της να μην πει όλη την αλήθεια στον ανακριτή ως προς την προέλευση χρημάτων που διακινήθηκαν για αγοραπωλησία οικοπέδου στην Κυψέλη, ενώ τόνισε: «Δεν θα γίνω κατήγορός του».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Αρετή Τσοχατζοπούλου είναι, μεταξύ άλλων, υπόλογη για την αγορά οικοπέδου στην οδό Κεφαλληνίας, με τίμημα περίπου 400 χιλιάδες ευρώ, το οποίο σήμερα ομολόγησε ότι ήταν δώρο του πατέρα της. Επίσης, η κατηγορουμένη λογοδοτεί και για την αγορά του ακινήτου στην οδό Δεινοκράτους, στο Κολωνάκι, που όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο είναι ουσιαστικά εικονική, καθώς συνδέεται με διακίνηση παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού. Για το εν λόγω ακίνητο, στο οποίο ζούσε τα τελευταία χρόνια με τα ανήλικα παιδιά της, η κ. Τσοχατζοπούλου δέχθηκε ερωτήσεις από Έδρας, πλην όμως αρνήθηκε ότι η αγοραπωλησία του συνδέεται με παράνομη δραστηριότητα.

Η κ. Τσοχατζοπούλου επανέλαβε στο δικαστήριο ότι συνειδητά αποφάσισε πριν λίγες ημέρες να διαθέσει τα ακίνητα που της ανήκουν στο Δημόσιο, καθώς «έχουν συνδεθεί με μαύρο χρήμα» ενώ υπογράμμισε: «Αυτή η ιστορία πήρε την υπόληψή μου».

Από το βήμα του δικαστηρίου η Αρετή Τσοχατζοπούλου δήλωσε ότι αγαπά και εκτιμά τον πατέρα της και δεν πιστεύει όλα όσα ακούστηκαν για τον πρώην υπουργό όλο αυτό το διάστημα. «Δεν θα γίνω εδώ πέρα κατήγορος του πατέρα μου» ανέφερε δακρυσμένη. «Είμαι 16 μήνες κρατούμενη στον Κορυδαλλό. Θεωρώ πρώτα από όλα ότι τιμωρούνται τα παιδιά μου… Αποφάσισα να γυρίσω τα ακίνητα γιατί έχουν συνδεθεί με μαύρο χρήμα… Έτρεχαν πίσω από το παιδί μου στο σχολείο και του έλεγαν: «Κλέφτη, φέρτε πίσω τα λεφτά. Αυτή η ιστορία πήρε την υπόληψή μου» πρόσθεσε.

Η τακτική εισαγγελέας ρώτησε την κατηγορουμένη για όσα καταμαρτυρούν σε βάρος του πρώην υπουργού συγκατηγορούμενοί τους στην υπόθεση: «Θα σας πιέσω κ. Τσοχατζοπούλου… Με το χέρι στην καρδιά θέλω να μου απαντήσετε… Βλέπετε ότι αυτές τις μέρες εδώ, πρώην συνεργάτες του πατέρα σας με δάκρυα στα μάτια είπαν για αυτόν ότι τους χρησιμοποίησε, ότι τον πίστεψαν και εκείνος τους κατέστρεψε…».

«Εγώ αρνούμαι να πιστέψω πως όλα αυτά είναι έτσι όπως τα λένε, όπως τον κατηγορούν. Δεν θέλω να το πιστέψω αυτό. Αν ήταν έτσι όλα αυτά, δεν θα με είχε προστατέψει ο πατέρας μου παραπάνω για να μην είμαι εδώ πέρα σήμερα;» απάντησε η κατηγορούμενη.

Σε ερώτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα, μήπως η κατηγορουμένη δέχθηκε πιέσεις από τον πατέρα της για να τηρήσει τη στάση που τήρησε στην ανάκριση, η κ. Τσοχατζοπούλου απάντησε ότι ήταν μία αποκλειστικά δική της απόφαση. «Φοβήθηκα ότι θα φαινόταν άσχημα» είπε.

Αναφερόμενη στον χωρισμό των γονιών της και τον γάμο του Άκη Τσοχατζόπουλου με τη Βίκυ Σταμάτη, η κατηγορουμένη σημείωσε: «Με τη μητέρα μου είχε δημιουργηθεί μία άσχημη κατάσταση και για αυτό είχαμε μειωμένη επικοινωνία με τον πατέρα μου. Μετά τον γάμο του οι σχέσεις μας χάλασαν εντελώς και για δύο χρόνια δεν είχαμε επαφή. Εγώ στο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου δεν έχω πάει ποτέ. Ούτε καν ξέρω πού βρίσκεται».

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την απολογία της κατηγορουμένης δικηγόρου Μαρίας Ταλίτα- Τσεκούρα, η οποία αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση εξωχώριας εταιρείας που της καταλογίζει το κατηγορητήριο.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.