Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν Γεωργιάδη και Βαρβιτσιώτη

«Η Βουλή νομοθετεί, οι υπουργοί την παρακάμπτουν»Την άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Θοδωρής Δρίτσας, και Νίκος Συρμαλένιος.

Οι τρεις βουλευτές καταγγέλλουν ότι «οι υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ θεσμοθέτησαν την σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας για τους ναυτικούς της ποντοπόρου ναυτιλίας».

Σύμφωνα με τους κ.κ. Λαφαζάνη, Δρίτσα, και Συρμαλένιο, «οι δύο υπουργοί με την κοινή τους απόφαση έθεσαν “από την πίσω πόρτα” σε ισχύ διάταξη που πριν δύο μήνες είχε απορρίψει με ονομαστική ψηφοφορία η πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων».

Υπογραμμίζουν δε, ότι «από την “πίσω πόρτα” καταργεί το κοινοβούλιο η κυβέρνηση».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «καταγγέλλουν την απαξίωση του κύρους της Εθνικής Αντιπροσωπείας και ζητούν την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής προκειμένου να μπει ένα τέλος στο νομοθετικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, σε βάρος των ναυτεργατών και υπέρ των εφοπλιστών».

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.