Η γεννημένη το 1894 Τζοάνα Μαζιμπούκο ζει στη Νότιο Αφρική

Γιαγιά 119 χρονών ίσως είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Το γηραιότερο άτομο στον κόσμο ίσως βρίσκεται στη Νότιο Αφρική. Η Τζοάνα Μαζιμπούκο, 119 χρόνων, ζει σε μία μικρή πόλη 160 χλμ. νοτιοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ και σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που έχει στην κατοχή της, γεννήθηκε το μακρινό 1894. Εχει επτά παιδιά, εκ των οποίων τα πέντε έχουν πεθάνει. Σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος είναι η 115χρονη Μισάο Οκάουα από την Ιαπωνία.

Η Μαζιμπούκο ζει μαζί με τον 77χρονο γιο της, Τσέκο Μαζιμπούκο. Η ίδια καυχιέται ότι μπορεί ακόμη να στρώνει το κρεβάτι της κάθε πρωί. «Το κάνω καλά» λέει. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των εγγράφων της Μαζιμπούκο, που αναγράφουν ως ημερομηνία γέννησής της την 11η Μαΐου 1894.

Η Μαζιμπούκο, η γηραιότερη από δέκα αδέλφια, λέγεται ότι μαγειρεύει, ντύνεται μόνη της, πλένει τα ρούχα της και παρακολουθεί τηλεόραση. «Μπορεί να κινείται μόνη της αλλά δεν μπορεί να σταθεί όρθια για πολλή ώρα διότι ζαλίζεται» σχολίασε ο γιος της. Η Μαζιμπούκο υπήρξε μάρτυρας της περιόδου της βρετανικής αποικιοκρατίας και του απαρτχάιντ. Το γηραιότερο άτομο που έχει καταγραφεί στην Ιστορία ήταν η Ζαν Καλμάν από τη Γαλλία, η οποία πέθανε στις 4 Αυγούστου 1997 σε ηλικία 122 χρόνων.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.