Δεν υπερβολικό να υποστηρίξουμε ότι η Λατινική Αμερική αποτελεί την αποικία των δήθεν μη αποικιοκρατικών ΗΠΑ. Η εγκαθίδρυση δικτατορικών καθεστώτων με την προκλητική και διόλου μυστική παρέμβαση της ΣΙΑ και η εναλλαγή αυτών, προκειμένου να εξυπηρετούνται κατά καιρούς καλύτερα τα οικονομικά συμφέροντα των ισχυρών, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα στις χώρες αυτές κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Ο λαός στέναζε κάτω από την καταπίεση των στυγνών δικτατορικών καθεστώτων και την ανέχεια, καθώς η ιδιοκτησία έχει σωρευθεί στα χέρια ολίγων γαιοκτημόνων και οι πολλοί πεινούσαν και εξαναγκάζονταν να μετακινούνται στα αστικά κέντρα, όπου στοιβάζονταν στις φτωχογειτονιές (φαβέλες). Εκεί συμφύρονταν με τον υπόκοσμο και αποτελούσαν αντικείμενο του επικερδούς εμπορίου ναρκωτικών και σαρκός, όχι απαραίτητα λευκής!

Τότε η Ευρώπη είχε ακόμη κάποιο ανθρώπινο πρόσωπο. Η διανόηση μέσω του κινηματογράφου και του εντύπου πληροφορούσε τους καλοβολεμένους Ευρωπαίους για τα τραγικά συμβαίνοντα στην ημιήπειρο. Τότε βέβαια ήταν έντονη και η επίδραση του μαρξισμού, γι’ αυτό και η συμπάθεια προς τους καταδυναστευόμενους λαούς, οι οποίοι αντιδρούσαν με την οργάνωση αντάρτικων, τα οποία αργά ή γρήγορα σαρώνονταν από τους επιτελείς της ΣΙΑ και τους εγκαθέτους οπαδούς της τυραννίας και των μεγάλων συμφερόντων, γαιοκτήμονες, εμπόρους ναρκωτικών και μισθοφόρους υποτελείς, ταγμένους στην εξυπηρέτηση ανόμων συμφερόντων! Βέβαια και ο λαός έχει πάντοτε ευθύνη για τις εξελίξεις. Ας θυμηθούμε τη συμβολή του στην αποσταθεροποίηση της εκλεγμένης κυβέρνησης Αλιέντε στη Χιλή με χρηματισμό από τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ!

Στα πλαίσια της εκμετάλλευσης οι χώρες υπέστησαν βίαιη την επέμβαση των κερδοσκόπων, οι οποίοι δεν χαρακτηρίζονται από σεβασμό προς την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό περιβάλλον. Έτσι πέρα από την αποτροπή κάθε οικονομικής ανάπτυξης  και την έξαρση της αθλιότητας των αποκλήρων, συντελέστηκε μεγάλη καταστροφή του οικοσυστήματος του Αμαζονίου, προκειμένου να εξαπλωθούν καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων φυτών, σόγιας κυρίως, μέσω της οποίας η νέα τάξη φιλοδοξεί να ελέγχει διατροφικά ολόκληρο τον πλανήτη! Αναπτύχθηκαν πληθώρα ορυχείων, στα οποία εργάζονται υπό συνθήκες κατέργων ακόμη και παιδιά, ενώ το πάθος για την μεγιστοποίηση των κερδών συντέλεσε στην τρομακτική υποβάθμιση του περιβάλλοντος! Η διάδοση της κοκαΐνης μεταξύ των αποκλήρων αποτέλεσε το επιστέγασμα της συμφοράς! Έμποροι αυτής έφθασαν να διαθέτουν ιδιωτικό στρατό, ώσπου έγιναν άκρως ενοχλητικοί ακόμη και στα αφεντικά τους, τα οποία τους εξόντωσαν.

Στις εγκυκλοπαίδειες αναγράφεται ότι η Λατινική Αμερική είναι περιοχή του καθολικισμού. Το Βατικανό ασκεί εκεί απόλυτο έλεγχο! Μ’ αυτές τις μωρίες τρέφεται ο πιστός λαός, ο οποίος μετριέται και ξαναμετριέρται, ώστε να έχει την επιβεβαίωση ότι περιλαμβάνεται μεταξύ των πολλών και άρα ισχυρών. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ο καθολικισμός υποκαταστάθηκε από δεκαετίες από ένα θρησκευτικό κράμα παπικού χριστιανισμού και ανιμιστικών θρησκειών των γηγενών, τους οποίους δεν κατάφεραν να εξοντώσουν πλήρως οι «θεοφιλείς» κατακτητές (κονκισταντόρες). Εξαιρέσεις όντως εντυπωσιακές υπήρξαν μεταξύ του ρωμαιοκαθολικού κλήρου. Μπροστά στο δράμα των λαών, που απαρτίζονται από εκπεσόντες απογόνους των κατακτητών, Ινδιάνους και μιγάδες τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους κατά της κοινωνικής αδικίας και να προβάλουν τον απαγορευμένο κοινωνικό λόγο του Ευαγγελίου, τον οποίο τόσο καλλιέργησαν οι αγνοημένοι στη Δύση Πατέρες της Εκκλησίας. Η κίνηση αυτή έμεινε γνωστή ως «θεολογία της απελευθέρωσης»! Ας θυμηθούμε κάποιους εκπροσώπους της. Ο Χέλντερ Καμάρα, επίσκοπος του Ρεσίφε της Βραζιλίας, τιμήθηκε με το βραβείο Νομπέλ ειρήνης για τον αγώνα του υπέρ των φτωχών, που δεν διέθεταν ούτε στρέμμα γης. Ο Αντόνιο Φραγκόζο, επίσκοπος της Σεάρα της Βραζιλίας είναι γνωστός από το βιβλίο του «Ευαγγέλιο και κοινωνική επανάσταση». Ο Όσκαρ Ρομέρο, επίσκοπος του Σαλβαντόρ δολοφονήθηκε από εγκαθέτους του δικτατορικού καθεστώτος ενώ τελούσε τον εσπερινό (1980) ως ανεπιθύμητος στους τυράννους του πονεμένου λαού του. Στη χώρα αυτή οι παρακρατικοί είχαν βιάσει ακόμη και μοναχές, οι οποίες είχαν τολμήσει να στηλιτεύσουν τη βία των παρανόμως ασκούντων την εξουσία! Ο Καμίλο Τόρες, ιερέας της Κολομβίας, εγκατέλειψε την ενορία του και βγήκε με τους αντάρτες του Τσε Γκεβάρα στο βουνό, όπου και σκοτώθηκε! Ο Ερνέστο Καρντενάλ, ιερέας της Νιακράγουα, συνεργάστηκε με τους Σαντινίστας ανατροπείς της δικτατορικής κυβέρνησης και ανέλαβε στη συνέχεια και υπουργείο. Ο τότε πάπας έδειξε ακραία την περιφρόνηση στο πρόσωπό του κατά την επίσκεψη του στη Νικαράγουα, όταν αρνήθηκε να του δώσει το χέρι προς ασπασμό! Ο σημερινός πάπας προέρχεται από την πονεμένη αυτή περιοχή και συγκεκριμένα από την πολύπαθη χρεωκοπημένη πάμπλουτη σε φυσικούς πόρους Αργεντινή! Άραγε τί έχει διδαχθεί από τον πόνο του λαού που υποτίθεται ότι διακόνησε; Πέρα από κάποια ευχολόγια ανώδυνα για τους κρατούντες και κατέχοντες δεν κατέθεσε κάποια μαρτυρία ουσίας.

Η Λατινική Αμερική τελευταία φαίνεται να έχει αλλάξει πορεία. Οι δικτατορίες αποτελούν θλιβερό παρελθόν. Κυβερνήσεις φαίνονται λιγότερο ή περισσότερο αποφασισμένες να προασπίσουν τα δίκαια των λαών, που τις εξέλεξαν. Ο Ούγο Τσάβες, ο Θεός να τον αναπαύει, υπήρξε ο πρώτος που τόλμησε να καταγγείλει την άθλια πολιτική των ισχυρών, μέσω των ΗΠΑ, σε βάρος των πονεμένων λαών του πλανήτη! Ο Έβο Μοράλες, ιθαγενής εκλεγμένος του λαού της Βολιβίας, κατέστη άκρως ανεπιθύμητος στις ΗΠΑ. Πρόσφατα τέσσερες ηγέτες –ανδρείκελα ευρωπαϊκών χωρών αρνήθηκαν να επιτρέψουν τη διέλευση του αεροπλάνου, που τον μετέφερε, δια του εναερίου χώρου, για να μη στενοχωρήσουν τις ΗΠΑ! Ευρωπαϊκή κατάντια! Ο Ραφαέλ Κορρέα του Ισημερινού έκανε τους κερδοσκόπους να βυσσοδομούν εναντίον του λόγω του συνθήματός του: «Πρώτα ο λαός, μετά το χρέος»! (Μήπως αφορά και σε μας αυτό;). Αυτός τολμά να δώσει πολιτικό άσυλο σε κάποιους που τόλμησαν να καταγγείλουν τις αθλιότητες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ! Στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο βρίσκεται ελεύθερος πολιορκημένος, μετά την παραχώρηση πολιτικού ασύλου, ο Τζούλιαν Άσαντζ, ο οποίος αποκάλυψε μέσω του διαδικτύου αθλιότητες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Και ο πρώην πράκτορας των ΗΠΑ  Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος αποκάλυψε την παρακολούθηση των πάντων και βρίσκεται εγκλωβισμένος στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας, μόνο σε κάποια πρεσβεία χώρας της λατινικής Αμερικής θα καταφέρει να βρει καταφύγιο. ΟΙ άλλες, μηδέ της Κίνας και Ρωσίας εξαιρουμένων, κυβερνώνται από ανδρείκελα!

Τελικά τι συμβαίνει στη Νότια Αμερική. Είναι πλέον ανήμπορες οι ΗΠΑ να επιβάλουν την πολιτική τους και ανατέλλει ελπίδα για τον πλανήτη; Ο καιρός θα δείξει. Πάντως πρέπει να προηγηθεί η απελευθέρωση από τη δουλεία του Βατικανού, το οποίο αποκοίμισε τους λαούς συμπλέοντας με τους δημίους τους, όπως και κατά τον καιρό της «ευλογημένης φεουδαρχίας»!

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.