ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Ι.Σ.Α. ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΣΕΒΕE

Τις 577.000 έχουν φτάσει οι ανασφάλιστες οικογένειες, που αριθμούν πάνω από ενάμισι εκατομμύριο πολιτών και βρίσκονται σε πλήρες ασφαλιστικό κενό χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την Πέμπτη  (18/7)  ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), κατά τη διάρκεια υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας που υπέγραψαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και η ΓΕΣΕΒΕ με σκοπό τη δημιουργία παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Στόχος της ίδρυσης του Ιατρείου της, το οποίο θα αρχίσει τη λειτουργία του στις αρχές του φθινοπώρου, θα είναι η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους που βρέθηκαν λόγω της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης χωρίς κοινωνική ασφάλιση.

Την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κος Γιώργος Καββαθάς, ο Γεν Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κος Σκορίνης και ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Το Παράρτημα του Ιατρείου θα λειτουργεί στην οδό Καποδηστρίου 24 σε μέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

«Στόχος μας είναι να μην πεθάνει κανείς. Να έχει ο κάθε συμπολίτης μας δικαίωμα στη ζωή, όσο φτωχός και ανήμπορος και αν είναι. Και θα παρέχουμε την πρωτοβάθμια περίθαλψη που μπορούμε σε όλους τους ασθενείς που θα προστρέξουν στο Ιατρείο, γιατί αυτός είναι ο ρόλος μας.

Η βοήθεια στο Άρρωστο δεν είναι Φιλανθρωπία, είναι Πολιτισμός. Είναι ηθικό χρέος του κάθε γιατρού εθελοντή μέλους μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κος Καββαθάς σημείωσε χαρακτηριστικά: «Άνθρωποι που 30 χρόνια πλήρωναν τις εισφορές στα Ασφαλιστικά τους Ταμεία, σήμερα λόγω της κρίσης βρίσκονται στο δρόμο χωρίς γιατρό και φάρμακα. 577.000 είναι, σήμερα τα ανασφάλιστα μέλη της ΓΕΣΕΒΕ ενώ έχουν κλείσει 200000 επιχειρήσεις. Δε μπορούμε να μείνουμε θεατές σε αυτό το βαθιά ανθρωπιστικό φαινόμενο. Η ΓΣΕΒΕΕ συνταυτίζεται στην προσπάθεια αυτή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» για να στηρίξει όλα τα μέλη της αλλά και όποιον άλλον συμπολίτη μας προστρέξει στη βοήθειά μας

Ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας και του ΙΣΑ και υπογράμμισε

« 577.000 ανασφάλιστες οικογένειες μελών της ΓΕΣΕΒΕ, σε ολόκληρη τη χώρα. Ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη είναι μια πραγματικότητα συγκλονιστική που δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής θα σταθεί, όπως πάντα, στα μέτρα των δυνατοτήτων της, στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τους εθελοντές μας, κυρίως γιατρούς, διαμορφώνουμε ένα δίχτυ προστασίας με μοναδικό σκοπό την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Δεν μπορούμε, ούτε θέλουμε να υποκαταστήσουμε το κράτος αλλά μέριμνα μας θα είναι ο άνθρωπος και η διατήρηση της στοιχειώδους αξιοπρέπειας του»

dogma

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.